HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑλάσκα: Το μυστήριο με την γαλάζια σπείρα στον ουρανό

Αλάσκα: Το μυστήριο με την γαλάζια σπείρα στον ουρανό

Γιατί εμφανίστηκε η σπείρα στον ουρανό;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κάτοικοι και αστρονόμοι στην Αλάσκα αντιμετώπισαν ένα ασυνήθιστο θέαμα. μια απόκοσμη, γαλάζια σπείρα που εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό.

Εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Βόρειου Σέλας, όπου φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο αλληλεπιδρούσαν με την ατμόσφαιρα της Γης για να δημιουργήσουν φωτεινές ζώνες πράσινου.

Αλλά παρά την εμφάνισή του που μοιάζει με UFO ή πύλη, η μυστηριώδης σπείρα έχει μια πολύ πιο… απλή εξήγηση.

Ήταν απλώς περίσσεια καυσίμου που είχε απελευθερωθεί από έναν πύραυλο SpaceX που εκτοξεύτηκε από την Καλιφόρνια περίπου τρεις ώρες πριν εμφανιστεί η σπείρα.

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Χαβάη τον Ιανουάριο και στη Νέα Ζηλανδία το περασμένο καλοκαίρι , χάρη στις διαστημικές φιλοδοξίες του Έλον Μασκ.

Γιατί εμφανίστηκε η σπείρα στον ουρανό;

Οι ειδικοί λένε ότι ένα μυστηριώδες σπειροειδές σχήμα μπορεί να εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό όταν ένας πύραυλος αφήσει τα περιττά καύσιμα μετά την εκτόξευση.

Όταν το καύσιμο εκτοξεύεται, παγώνει και κρυσταλλώνεται σε σχήμα σπείρας, το οποίο στη συνέχεια φωτίζεται από τον ήλιο.

Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση, το ανώτερο στάδιο ενός από τους πυραύλους Falcon 9 του SpaceX εξαέρωσε το καύσιμο λίγο μετά την απογείωση, με μια μπλε σπείρα να εμφανίζεται στη συνέχεια πάνω από τη Χαβάη.

Σύμφωνα με το Spaceweather.com, οι «σπείρες SpaceX» είναι ένα κοινό θέαμα πάνω από τον Ειρηνικό.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση