HomeHL1-CultureΤο Φάντασμα της Όπερας: Έριξε αυλαία στο Θέατρο Broadway έπειτα από 35 χρόνια

Το Φάντασμα της Όπερας: Έριξε αυλαία στο Θέατρο Broadway έπειτα από 35 χρόνια

Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ αφιέρωσε την τελευταία παράσταση στον γιο του Νικ που έφυγε από την ζωή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ύστερα από 35 χρόνια και σχεδόν 14.000 παραστάσεις το “Φάντασμα της Όπερας” “υποκλίθηκε” στους θεατές για τελευταία φορά στο Θέατρο Broadway.

Το επικό μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ, που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη το 2004, παίζεται στο Broadway από το 1988. Ενώ πρεμιέρα είχε κάνεις μόλις δύο χρόνια πριν, το 1986, στο θέατρο Γουέστ Εντ, στο Λονδίνο. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γκαστόν Λερού που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1909 και εξιστορεί το παραμύθι ενός δυσμορφικού άνδρα που “στοιχειώνει” την όπερα του Παρισιού και ερωτεύεται την νέα και όμορφη Χριστίνα που είναι σοπράνο.

Σύμφωνα με το «BBC NEWS» ο Χάουαρντ Μακγκίλιν, ένας εκ των 16 ηθοποιών που έχουν υποδυθεί αυτά τα 35 χρόνια το φάντασμα και ο μακροβιότερος, καθώς έπαιξε για επτά συναπτά έτη, έδωσε το παρόν στην τελευταία παράσταση και δήλωσε ότι: «Ξεκίνησα να κλαίω με το που μπήκα. Είμαστε όλοι κομμάτι αυτής της οικογένειας και θα είμαστε για πάντα. Είναι υπέροχο αυτό».

Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ εμφανίστηκε στην σκηνή, στην τελευταία παράσταση, αφιερώνοντας το μουσικό υπερθέαμα στον γιο του Νικ που έφυγε από την ζωή τον Μάρτιο, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον γαστρικό καρκίνο και την πνευμονία.
newsbeast.gr