HomeHL-WorldΑθώες οι Air France και Airbus για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα του 2009

Αθώες οι Air France και Airbus για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα του 2009

Συνολικά 228 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2009 στην πτήση 447 της Air France

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γαλλικό δικαστήριο έκρινε αθώες για ανθρωποκτονία από αμέλεια τις Air France και Airbus μετά το αεροπορικό δυστύχημα το 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό της πτήσης Ρίο – Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους.

Εκδίδοντας την ετυμηγορία του τη Δευτέρα, το δικαστήριο είπε ότι εάν είχαν διαπραχθεί σφάλματα, δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί «βέβαιη αιτιώδης συνάφεια» με το δυστύχημα, σύμφωνα με τον Guardian. Οι οικογένειες των θυμάτων αντέδρασαν με οργή στο άκουσμα της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus A330 ταξίδευε από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι όταν συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Οι δικηγόροι των οικογενειών των επιβατών αγωνίστηκαν για χρόνια για να αντιμετωπίσουν, όπως είπαν, αποτυχίες που οδήγησαν στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Air France.

Η Air France και η Airbus αρνούνταν τις κατηγορίες, για τις οποίες αντιμετώπιζαν μέγιστο πρόστιμο 225.000 ευρώ, ενώ τόνισαν ότι το λάθος του πιλότου ευθύνεται για τη συντριβή.

Η απόφαση ακολούθησε μια δίμηνη δίκη πέρυσι, στο τέλος της οποίας το γραφείο της εισαγγελίας είχε υπογραμμίσει ότι ήταν αδύνατο να αποδειχθεί ότι κάποια από τις δύο εταιρείες έφταιγε και πρότεινε να απαλλαχθούν.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση