HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Συνελήφθη η μητέρα του 6χρονου που πυροβόλησε τη δασκάλα του στη Βιρτζίνια

ΗΠΑ: Συνελήφθη η μητέρα του 6χρονου που πυροβόλησε τη δασκάλα του στη Βιρτζίνια

Τι είχε συμβεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H μητέρα ενός 6χρονου αγοριού που πυροβόλησε και τραυμάτισε τη δασκάλα του στη Βιρτζίνια συνελήφθη επίσημα με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και της μη ασφάλισης του όπλου της, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η 25χρονη Ντέγια Τέιλορ παραδόθηκε την Πέμπτη στη φυλακή της πόλης Newport News για εκκρεμή εντάλματα σε σχέση με τους πυροβολισμούς της 6ης Ιανουαρίου στο δημοτικό σχολείο Richneck.

Οι Αρχές είχαν ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι η Ντέγια Τέιλορ κατηγορείται για κακούργημα παραμέλησης ανηλίκου και για πλημμέλημα έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με απερίσκεπτη αποθήκευση πυροβόλου όπλου.

Η σύλληψή της έρχεται περισσότερο από τρεις μήνες αφότου η αστυνομία δήλωσε ότι ο γιος της πυροβόλησε και τραυμάτισε τη δασκάλα της πρώτης τάξης, Abby Zwerner καθώς καθόταν σε ένα τραπέζι ανάγνωσης στην τάξη της.

Αφέθηκε ελεύθερη μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 δολαρίων και έχει προγραμματιστεί ακρόαση την Παρασκευή στο δικαστήριο του Newport News Circuit Court, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της.

«Είναι νευρική και φοβισμένη επειδή δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν, αλλά κρατάει καλά», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η κακουργηματική κατηγορία παραμέλησης που απαγγέλθηκε στη μητέρα του αγοριού τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών ενώ η κατηγορία για πλημμέλημα που αφορά την απερίσκεπτη αποθήκευση πυροβόλου όπλου τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους.

Τι είχε συμβεί

Το παιδί έφερε το όπλο στο σακίδιό του στο δημοτικό σχολείο Richneck στην πόλη Newport News στις 6 Ιανουαρίου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το παιδί χρησιμοποίησε το όπλο της μητέρας του, το οποίο είχε αγοραστεί νόμιμα.

Μετά από συζήτηση με τη δασκάλα του, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, το αγόρι έβγαλε από την τσάντα του πιστόλι και το έστρεψε πάνω της.

Στην τάξη βρίσκονταν συνολικά από δεκαέξι ως είκοσι παιδιά όταν εκτυλίχθηκε το φρικιαστικό περιστατικό. Κανένα παιδί δεν τραυματίστηκε, μόνο η δασκάλα.

Το παιδί πυροβόλησε μια φορά, η σφαίρα διαπέρασε το χέρι της δασκάλας και τη χτύπησε στον κορμό.

Η δασκάλα κατέθεσε μήνυση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων κατά σχολείου την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας το για βαριά αμέλεια και ότι αγνόησαν τις πολλαπλές προειδοποιήσεις από δασκάλους και άλλους ότι το αγόρι είχε πάρει όπλο στο σχολείο εκείνη την ημέρα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση