HomeΚΡΗΤΗΛευτέρης Αυγενάκης: «Η τετραετία που ολοκληρώνεται να είναι ο πρόλογος μιας θητείας που θα πάει την Ελλάδα ακόμα υψηλότερα.»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Η τετραετία που ολοκληρώνεται να είναι ο πρόλογος μιας θητείας που θα πάει την Ελλάδα ακόμα υψηλότερα.»

Συνέντευξη στο Γιώργο Παπαδάκη στην ΕΡΤ Ηρακλείου 97.5

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με εξαιρετικό οικοδεσπότη τον Γιώργο Παπαδάκη τρέξαμε σε προεκλογικούς ρυθμούς και θέσαμε επί τάπητος όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας:
Είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Έχουμε ισχυρό ψηφοδέλτιο στο νομό, μια 11άδα για πολλά γκολ (για να μιλήσουμε με αθλητικούς όρους) και δουλεύουμε όλοι μαζί ώστε να καταγράφει υψηλό ποσοστό υποστήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό της χώρας.
Αυτή η τετραετία που ολοκληρώνεται να είναι ο πρόλογος μιας θητείας που θα πάει την Ελλάδα ακόμα υψηλότερα.
Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση, θέλουμε την ουσία και τη σύγκριση της 4ετίας με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των μελών της Κυβέρνησής τους, σε όλα τα επίπεδα:
Η Κυβέρνησή μας εξέπεμψε αξιοπιστία διεθνώς, αύξησε τις θέσεις εργασίας, επιτάχυνε τη διαδικασία απονομής συντάξεων, μείωσε και εξάλειψε περισσότερους από 50 φόρους, ανήγαγε το μεταναστευτικό σε ευρωπαϊκό ζήτημα, θωράκισε τα σύνορά μας σε Έβρο και θάλασσα, τόνωσε την οικονομία με μεγάλα και μικρά έργα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού και η γενικότερη αύξηση των μισθών στη χώρα.
Είμαι περήφανος που η Κυβέρνησή μας υλοποίησε όλα όσα είχε εξαγγείλει και έκανε πολλά περισσότερα, χωρίς να κρυφτεί πίσω από τις μεγάλες προκλήσεις του μεταναστευτικού, της πανδημίας, της κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία και των φυσικών καταστροφών, όπως θα ήταν εύκολο να συμβεί.
Τη σύγκριση του έργου μας με τους προκατόχους μου επιδιώκω και για το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Από την πρώτη στιγμή νοικοκυρέψαμε, βάλαμε τάξη με κανόνες και διαφάνεια στο άναρχο τοπίο που βρήκαμε. Δεν είχαν γίνει στοιχειώδη και αυτονόητα, όπως τα Μητρώα π.χ.
Ήμασταν ανοικτοί στην ανάπτυξη όλων των αθλημάτων και δεν παρασυρθήκαμε από την ενασχόληση μόνο με το ποδόσφαιρο.
Αυτή η φιλοσοφία ενδυνάμωσε τη δημοφιλία αθλημάτων, που παλαιότερα είχαν μικρότερη απήχηση, όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, η ποδηλασία, τα εναλλακτικά αθλήματα, αλλά και τα παράκτια αθλήματα, που απέκτησαν και την εθνική τους στέγη με το Karteros Beach Sports Center.»
Διαφήμιση
Διαφήμιση