HomeHL-TOP«Το μετέωρο βήμα των οικονομικών του Δήμου μας» – Επίθεση στη δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση

«Το μετέωρο βήμα των οικονομικών του Δήμου μας» – Επίθεση στη δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση

'Ελλειμμα 14 εκ. ευρώ το 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπολύουν οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης με φόντο τα οικονομικά του Δήμου Ηρακλείου και το «άδειο ταμείο»

Το κείμενο που υπογράφουν οι δημοτικές παρατάξεις με επικεφαλής τους Γιάννη Κουράκη, Ηλία Λυγερό, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, Πέτρο Ινιωτάκη και Ευριπίδη Κουκιαδάκη, αναφέρι μεταξύ αλλων: «Δυστυχώς για όλους εμάς δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» καθώς αυτές οι προβλέψεις είχαν επισημανθεί από όλους μας, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και ήταν και ένας λόγος που δεν τον ψηφίσαμε.

Οι απευθείας αναθέσεις, η δημιουργία Οργανισμών με ροή χρηματοδοτήσεων που δαπανώνται χωρίς ελέγχους από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι ατομικές πολιτικές αντιδημάρχων χωρίς Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα».

Η ανακοίνωση των παρατάξεων:

«Το μετέωρο βήμα των οικονομικών του Δήμου μας.

Δεν είναι τυχαία η εξέλιξη των οικονομικών του Δήμου και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται.

Δυστυχώς για όλους εμάς δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» καθώς αυτές οι προβλέψεις είχαν επισημανθεί από όλους μας, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και ήταν και ένας λόγος που δεν τον ψηφίσαμε.

Οι απευθείας αναθέσεις, η δημιουργία Οργανισμών με ροή χρηματοδοτήσεων που δαπανώνται χωρίς ελέγχους από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι ατομικές πολιτικές αντιδημάρχων χωρίς Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η δημοτική αρχή συνολικά, με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις της είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση. Το έλλειμμα των 14 εκ. ευρώ του 2022 που με μαθηματική ακρίβεια θα επαναληφθεί και φέτος οδηγεί τον Δήμο στον μηδενισμό των τραπεζικών του αποθεμάτων.

Και έτσι δίπλα στα προβλήματα της ΔΕΥΑΗ και της ΔΕΠΑΝΑΛ προστίθεται και το οικονομικό αδιέξοδο που διαφαίνεται για τον Δήμο Ηρακλείου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Δημοτικής Διακυβέρνησης του κ. Λαμπρινού και των συνεργαζόμενων παρατάξεων. Δεν αξίζει στο Ηράκλειο τέτοια προοπτική, ούτε τέτοιοι «μελλοντικοί» σωτήρες.

Σύντομα οι Ηρακλειώτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα: «Ποτέ ξανά τέτοια διοίκηση στον Δήμο Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση