HomeHL-9Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Πώς θα ψηφίσουν τα κόμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική τροπολογία, που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. H συζήτηση ξεκίνησε στις 10:30.

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένονται τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει ότι θα απέχει της ψηφοφορίας, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 για διαφορετικούς λόγους έχουν δηλώσει ότι δεν συμφωνούν με την ρύθμιση.

Δείτε live

«Συνταγματικές ακροβασίες…»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για ερασιτεχνισμούς και συνταγματικές ακροβασίες της κυβέρνησης, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά στον πρωθυπουργό, σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τους κυβερνητικούς ότι είναι οι ίδιοι που γίνονται «οι μεγαλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς», ενώ κάλεσε τον Μητσοτάκη να στηρίξει την αρχική τροπολογία του κόμματός του. «Αλλιώς ας αναλάβουν την ευθύνη. Θα απέχουμε προφανώς. Θα πάμε να ψηφίσουμε το λάθος;» ξεκαθάρισε.

Χαρακτήρισε επίσης ευθεία απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, ενώ σημείωσε:

«Δεν θα μου κάνει κανείς μαθήματα στάσης απέναντι στον νεοναζισμό. Τη μάχη αυτήν την έχουμε δώσει και τη δίνουμε καθημερινά. Η απάντηση είναι όλο το δημοκρατικό τόξο να προσχωρήσει σε μια ορθή στάση που δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα».

«Ναι» από ΠΑΣΟΚ – «Όχι» από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Εκτός από το κυβερνών κόμμα, την τροπολογία θα ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ παρά τις ενστάσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

«Εμείς στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μία εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές. Γιατί αυτό είναι προστασία της Δημοκρατίας» είπε στη Βουλή η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Υποκριτικό το άγχος και το ενδιαφέρον σας όταν μέχρι σήμερα δεν κάνατε το ελάχιστο ώστε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η δίκη, να υπήρχε η αμετάκλητη καταδίκη των εγκληματιών, ναζιστών της Χρυσής Αυγής» ανέφερε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.
Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια! σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Κατά τάσσεται και η Ελληνική Λύση.

in.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση