HomeHL-9«Φλερτάρει» στα 2 ευρώ η τιμή καυσίμων – Συνεχόμενες αυξήσεις

«Φλερτάρει» στα 2 ευρώ η τιμή καυσίμων – Συνεχόμενες αυξήσεις

Σαμόλης: Έχουν αλλάξει τα δεδομένα – Δεν θα ξαναδούμε τιμές 1,60 στα καύσιμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται για μία ακόμα φορά η τιμή στα καύσιμα καθώς και στο Ηράκλειο τα τελευταία 24ωρα «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ το λίτρο.

«Στον τελευταίο καιρό βλέπουμε πάλι αυξήσεις. Αυτή τη στιγμή η τιμή στην αμόλυβδη έχει ανάβει στο 1,94 ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται στο 1,67 ευρώ το λίτρο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος εξήγησε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα πόρισμα για την εξέλιξη των τιμών. Καθημερινά αλλάζουν τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία ισορροπία. Τώρα έχουμε τον ΟΠΕΚ που ανέφερε ότι θα μειώσει την παραγωγή και αυτό προκαλεί έναν νέο γύρο αυξήσεων», τόνισε ο κ. Σαμόλης και υπογράμμισε πως «τιμές 1,60 και 1,55 που είχαμε παλαιότερα δεν νομίζω να τις ξαναδούμε».

Το 67% των τιμών είναι οι φόροι

Για μία ακόμα φορά ο κ. Σαμόλης επανέλαβε πως οι τιμές στην Ελλάδα είναι τόσο υψηλές εξαιτίας των φόρων.

«Αν δεν μειωθούνε οι φόροι δεν γίνεται τίποτα. Το βαρέλι είναι το μικρότερο κόστος, το θέμα είναι οι φόροι που είναι στο 67%. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο κωφεύει η κυβέρνηση» ανέφερε σχετικά ο κ. Σαμόλης ενώ παράλληλα επεσήμανε πως ένα ακόμα «αγκάθι» για το ύψος των τιμών είναι και το λαθρεμπόριο: «Μεγάλο όμως πρόβλημα αποτελεί και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Εκεί χάνονται εκατομμύρια καυσίμων που θα μπορούσαν να αποδοθούν στον καταναλωτή».

Κακή χρονιά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η καλοκαιρία ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν κινήθηκε φέτος το πετρέλαιο κίνησης.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης πήγε πολύ χάλια, δεν είχαμε καιρό. Για εμάς αυτό ήταν κακό για τον κόσμο καλό διότι δεν έκαψε πολύ πετρέλαιο.  Η κίνηση περιορίστηκε σε δύο μήνες και συγκεκριμένα Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου. Είχαμε αρκετές καλοκαιρινές ημέρες με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην χρειάζονται το πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση