HomePost ItΒράβευση Χάρη Μαμουλάκη για τις διακρίσεις του στο Σκάκι

Βράβευση Χάρη Μαμουλάκη για τις διακρίσεις του στο Σκάκι

Και την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου και γνωστό σκακιστή Χάρη Μαμουλάκη, βράβευσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου – Κ.Ε.Δ.Χ. για τις διακρίσεις του στο Σκάκι και την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Στην εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Χ. που πραγματοποιήθηκε στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Χερσονήσου, παρουσία πλήθους πολιτών, βραβεύτηκαν αθλητικά σωματεία, αθλητές και αθλήτριες του Δήμου Χερσονήσου, που διακρίθηκαν κατά τα έτη 2019 – 2022 σε παγκρήτιο, πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Λόγω ανελαστικών Κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων του Χάρη Μαμουλάκη που επέβαλαν την παρουσία του στην Αθήνα, το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του Κάλλια Γαρεφαλάκη.

Όπως είναι γνωστό, ο Χάρης Μαμουλάκης αγάπησε και μυήθηκε στα μυστικά του αθλήματος από παιδί, εξελίχθηκε με τα χρόνια, κατέκτησε πρωταθλήματα, ενώ μέσα από την δράση του στα κοινά, προσπαθεί να αναδεικνύει τα πολλά και σημαντικά οφέλη που έχει το Σκάκι για κάθε άνθρωπο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τις δυνατότητες που η Κοινοβουλευτική ιδιότητα του παρέχει, φέρνει στη Βουλή ζητήματα που απασχολούν την σκακιστική κοινότητα, καταθέτει προτάσεις, αγωνίζεται για λύσεις. Πρόσφατα μάλιστα, πέτυχε έπειτα από διαδοχικές προσπάθειες να γίνει αποδεκτή η πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας και να μπει το Σκάκι στα σχολεία. Παράλληλα, συνεχίζει την προσωπική του διαδρομή και με τον Κοινοβουλευτικό μανδύα, με πιο πρόσφατη την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Πρώτο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού, στο οποίο και κατέκτησε την 3η θέση μεταξύ των μη Grand Maitr του τουρνουά και την 5η θέση της γενικής κατάταξης με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες, απέναντι σε 27 σκακιστές – Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, από 15 χώρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση