HomePost ItΓ. Λογιάδης: Επιτακτικά τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες τροχαίων θυμάτων

Γ. Λογιάδης: Επιτακτικά τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες τροχαίων θυμάτων

Ερώτηση του βουλευτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιτακτικά τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες αυτών που έχασαν την ζωή τους ή υπέστησαν σωματική βλάβη εξαιτίας Κρατικών παραλείψεων ή ενεργειών αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου του Μέρα 25 Γιώργος Λογιάδης.

Την ερώτηση την απευθύνει στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» αναφέρει σχετικά με τον άδικο χαμό και τραυματισμό  τόσων επιβατών και εργαζομένων στα μοιραία  τρένα, πληροφορηθήκαμε  με ικανοποίηση ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας  για πρώτη φορά στα χρονικά, εξήγγειλε  σειρά παροχών για την στήριξη  των  συγγενών  των  57  θυμάτων, αλλά και των τραυματιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία .

Αναφέρουν ότι  τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης  και Εσωτερικών πρότειναν και εγκρίνατε σειρά αναγκαίων και επιβεβλημένων μέτρων, καθώς  και παροχή  δωρεάν νομικής βοήθειας στα θύματα και στους συγγενείς τους, εφόσον το επιθυμούν, καθώς και δωρεάν εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη.

Επισημαίνουν ότι η  Πολιτεία κατάλαβε  για πρώτη  φορά  ότι το σπίτι που χάνει το παιδί ή τον  άνθρωπό του χάνει τον βηματισμό του και ως εκ τούτου ότι και να πάρει, ο πόνος, η δυστυχία και το πένθος θα κυριαρχούν  για πάντα  στη ζωή τους .

Το ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται είναι αν τα μέτρα  αυτά θα ισχύουν εφεξής και για ΟΛΑ τα τροχαία θύματα που χάνουν την ζωή τους από εγκληματική παράλειψη ή ενέργειες του   ΚΡΑΤΟΥΣ;

Τονίζουν ότι εδώ και χρόνια υποβάλουνε εγγράφως τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των τροχαίων θυμάτων και τα θύματα  αυτών  (ανάπηροι, πολυτραυματίες)  και σε ουδεμία εμπεριστατωμένη, πλήρη και σαφή αναφορά, είχανε την τιμή να λάβουνε οποιαδήποτε   έστω και τυπική απάντηση .

Υπενθυμίζουν ακόμα και το απάνθρωπο μέτρο της μεταφοράς των νεκρών από τα Νοσοκομεία στις έδρες των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών για νεκροψία -νεκροτομή, ότι δεν επιλύθηκε, αφήνοντας την κάθε οικογένεια να πληρώνει και τα έξοδα μεταφοράς των νεκρών της.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Θα αποφασιστεί οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τα τροχαία θύματα και τις οικογένειες αυτών για όσους έχασαν την ζωή τους ή υπέστησαν σωματική βλάβη εξαιτίας Κρατικών παραλείψεων ή ενεργειών;

Διαφήμιση
Διαφήμιση