HomeHL-WorldΡωσία: Έφεση κατά της σύλληψής του κατέθεσε ο ανταποκριτής της «Wall Street Journal»

Ρωσία: Έφεση κατά της σύλληψής του κατέθεσε ο ανταποκριτής της «Wall Street Journal»

Ύποπτος για κατασκοπεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ιβάν Γκερσκόβιτς, ανταποκριτής της Wall Street Journal, κατέθεσε έφεση, έπειτα από τη σύλληψή του για «κατασκοπεία προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης», όπως λέει η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FSB).

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal, Ίβαν Γκερσκόβιτς, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας, υπέβαλε μέσω των δικηγόρων του έφεση κατά της προφυλάκισης του, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ρωσία: Η κράτηση του Αμερικανού θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου -Μπορεί να παραταθεί

Το ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση για δύο μήνες τον Αμερικανό δημοσιογράφο. Η κράτησή του θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου 2023 και μπορεί να παραταθεί. Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Γκερσκόβιτς συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία στην πόλη Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο Γκερσκόβιτς συνέλεξε πληροφορίες που συνιστούν κρατικό μυστικό σχετικά με τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας. Ο δημοσιογράφος έχει εργαστεί στο παρελθόν στο AFP και στην εφημερίδα «The Moscow Times». Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση