HomeHL-WorldΠόλεμος στην Ουκρανία – Europol: Έχουν εντοπιστεί 150 ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία – Europol: Έχουν εντοπιστεί 150 ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου

Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν από την ανάλυση 7.000 φωτογραφιών και βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Europol προχώρησε στην ανάλυση 7.000 φωτογραφιών και βίντεο και κατάφερε να εντοπίσει 150 υπόπτους για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εκτελεστική διευθύντρια της Europol, Catherine de Bolliet, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της διάσκεψης «United for Justice», η οποία έλαβε χώρα στη Μπούτσα και συνέπεσε με την συμπλήρωση ενός έτους από την απελευθέρωση της πόλης από τον ρωσικό στρατό.

«Αυτή τη στιγμή, εμείς στην Europol έχουμε αναλύσει 7.000 φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και 550 καταθέσεις μαρτύρων. Μέχρι στιγμής μπορέσαμε να εντοπίσουμε 150 υπόπτους για εγκλήματα πολέμου. Μαζί με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συμβάλαμε επίσης στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων προστασίας μαρτύρων της Ουκρανίας» είπε η αξιωματούχος της Europol, προσθέτοντας πως η υπηρεσία αποδίδει προτεραιότητα στη διερεύνηση των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, συλλέγει πληροφορίες και προσδιορίζει τους εμπλεκόμενους.

«Επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων που έχουμε και που προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Αυτή είναι η κύρια υποστήριξή μας για τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας, τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου της Ουκρανίας, καθώς και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», δήλωσε η διευθύντρια της Europol.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, στις 31 Μαρτίου 2022, οι ουκρανικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν την Μπούτσα, στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, από τους Ρώσους εισβολείς, έπειτα από 33 μέρες κατοχής.

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου κατέγραψαν περισσότερα από 9.000 εγκλήματα πολέμου στα έδαφη της. Πάνω από 1.400 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μπούτσα και στα περίχωρά της, μεταξύ των οποίων και 37 παιδιά. Περισσότερα από 3.800 σπίτια καταστράφηκαν επίσης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση