HomeΚΡΗΤΗΚορωνοϊός: Μείωση ιικού φορτίου σε Ηράκλειο και Χανιά

Κορωνοϊός: Μείωση ιικού φορτίου σε Ηράκλειο και Χανιά

Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού σε Ηράκλειο και Χαιά σύμφωνα με τις αναλύσεις των αστικών λυμάτων.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα  από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου, παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις, σε αυτή την περίοδο αναφοράς, παρατηρήθηκαν σε πέντε από τις δέκα περιοχές ενώ σταθεροποίηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε σε μία από τις δέκα περιοχές.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στη Λάρισα (+32%) και στην Ξάνθη (+32%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη (+13%) και στην Αττική (+12%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-74%) και στο Βόλο (-32%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Ιωάννινα (-20%), στο Ηράκλειο (-22%) και στα Χανιά (-12%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-4%).

l1

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση