HomeΚΡΗΤΗΣτο καφέ του Αρχαιολογικόυ Μουσείου Χανίων ο σεφ Ιωσήφ Πετρώφ

Στο καφέ του Αρχαιολογικόυ Μουσείου Χανίων ο σεφ Ιωσήφ Πετρώφ

Θα δημιουργήσει ένα menu brunch

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου ο Chef Ιωσήφ Πετρώφ θα βρίσκεται στο χώρο του καφέ του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων για να δημιουργήσει ένα menu brunch εμπνευσμένο από την γειτονιά του!

Εάν με ρωτούσαν ποιος είναι ο γείτονας σου , θα απαντούσα το νέο αρχαιολογικό μουσείο τα παλιά προξενιά και πρεσβείες, η γαλλική σχολή, η οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου, η Αγία Μαγδαληνή και όλα αυτά τα σπουδαία κτίρια που έπραξαν σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της κρητικής πολιτείας και μετέπειτα αυτής.

Προσπαθώντας να φανταστώ τι μπορεί να έτρωγαν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι με την σπουδαιότητα που είχαν, την πολυεθνικότητα τους, τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες που μετέφεραν. Ένα brunch μέσα στην γνησιότητα της βρετανικής κουλτούρας, την γαλλική τεχνοτροπία που υπήρχε από εκείνη την περίοδο και τα αρώματα της γειτονιάς μου και του κήπου μου!

ώστε να θυμηθούμε ιστορίες από τα παλιά και να δημιουργήσουμε νέες δικές μας ιστορίες .

Η ευρύτερη ιστορία του brunch (breakfast and lunch ), συμπίπτει κατά την περίοδο που περιγράφω ως προς κατασκευή αυτών των κτιρίων – μνημείων . Τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ου αιώνα , οι νεαροί Άγγλοι είχαν το συνήθειο την προηγούμενη ημέρα που έπεφτε Σάββατο να έχουν γιορτάσει, έτσι είχαν δυσκολία στο να σηκωθούν το πρωί της Κυριακής και να πάρουν το πρωινό τους. Συνήθως ένα brunch ξεκινούσε αμέσως μετά τον εκκλησιασμό της Κυριακής όπου στην συνεχεία περνάνε πρωινό – μεσημεριανό τους.

Συνορεύοντας ο κήπος του σπιτιού μου με την παλιά βρετανική πρεσβεία ( σημερινό ξενοδοχείο Χαλέπα ) και κοιτάζοντας στα 10 μέτρα απόσταση από την οικία μου το μπαλκόνι του μουσείου δημιουργώ ένα brunch μέσα στην γνησιότητα της βρετανικής κουλτούρας, την γαλλική τεχνοτροπία που υπήρχε από εκείνη την περίοδο και τα αρώματα της γειτονιάς μου και του κήπου μου.

Σάββατο και Κυριακή 11&12 Μαρτίου θα  θυμηθούμε ιστορίες από τα παλιά και θα δημιουργήσουμε νέες δικές μας ιστορίες στο καφέ του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων!

Κρατήσεις τηλεφωνικά ή με sms στο  6978111251

Σύντομο βιογραφικό Ιωσήφ Πετρωφ

Ύστερα από μακροχρόνιες σπουδές στην Ελλάδα και κυρίως την Γαλλία , πετυχαίνοντας τον τίτλο σπουδών culinary arts and restaurant management της περίφημης γαλλικής σχολής Institut Paul Bocuse , Lyon , France . Έπειτα από κάποια χρόνια ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου MBA πάνω στο culinary innovation and restaurant management στην ίδια σχολή της Γαλλίας .

Εργάστηκα για πολλά χρόνια σε εστιατόρια όλα βραβευμένα με αστέρια Michelin κυρίως στην Γαλλία και έπειτα στην Αγγλία (Paul Bocuse 3* .2* Leon de Lyon , 2* Mere Brazier Mathieu Viannay , 1* Gourmet de Sezes ,1* Sofitel Lyon Bellecour Trois Domes , 1* Saisons , 1* Joël Robuchon London ) .

Κατά την επιστροφή μου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη την Χανίων ασχολήθηκα με το κομμάτι της εκπαίδευσης πάνω στο κομμάτι γαστρονομίας και έπειτα στο κομμάτι των συμβουλευτικών υπηρεσιών για ξενοδοχειακές και εστιατοριακές επιχείρησης .

Διετέλεσα chef – restaurant manager του εστιατορίου Serenissima όπου βρισκόταν στο ομώνυμο boutique hotel . Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου εστιατορίου ήταν η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και η μίξη τους ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία καθώς και η ψηλή γαστρονομία του όπου χαρακτηριζόταν ίσως το μοναδικό εστιατόριο fine dining στην πόλη των Χανίων .

Το 2020 κατά την διάρκεια της πανδημίας , δημιούργησα μια ομάδα εικαστική όπου θέμα της είχε την ιστορία μέσα από την γαστρονομία . Η πρώτη μου έκθεση ήταν <Μια μάτια στο 21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας > όπου θέμα της ήταν η επέτειος των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821 και η δεύτερη έκθεση ήταν το Révolution όπου αναφέρετε στην γαλλική επανάσταση .

Μια από τις δυνατότερες επαγγελματικές εμπειρίες ήταν η διδασκαλία που διετέλεσα το 2021 στις αγροτικές φυλακές της Αγίας Χανίων . πάνω στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική . Επίσης το 2022 σαν οικονομικός έφορος του Ελληνογαλλικού συλλόγου Χανίων διοργάνωσα τον διαγωνισμό για όλες τις σχολές του νόμου Χανίων <Η κρέπα με άρωμα Κρήτης > .

Τα τελευταία χρόνια διδάσκω παράλληλα στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και ΙΕΚ Δέλτα 360 . Είμαι σύμβουλος σε πολυάριθμα ξενοδοχεία του νόμου καθώς και σε εστιατόρια .