HomeΕΛΛΑΔΑΤέμπη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που πήρε αναρρωτική άδεια

Τέμπη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ που πήρε αναρρωτική άδεια

Τηρήθηκε το πρωτόκολλο;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η ΕΔΕ που έχει διατάξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο Νοσοκομείο του Βόλου μέσω της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να βρεθούν όσοι εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ το επόμενο πρωί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο αύριο, ενώ ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα – όπως σημειώνουν πηγές του ethnos.gr – ότι δεν τηρήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο για να δοθεί άδεια ενός μηνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, στη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας φέρονται να εμπλέκονται δύο γιατροί. Κατά τη συνήθη τακτική αλλά και με βάση τον νόμο, για να χορηγηθεί αναρρωτική άδεια θα πρέπει να δοθεί εντολή σε επιμελητή από ανώτερο ιατρό ιεραρχικά, περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές.

Γι αυτό και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ που έχει στη διάθεσή του το  ethnos.gr, δύο είναι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Εάν πιστοποιηθεί η εμπλοκή τους, θα δοθεί εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια να τεθούν σε αργία.

Όμως το σημαντικότερο είναι ότι το όνομα του επιθεωρητή του ΟΣΕ είναι εγγεγραμμένο στις λίστες στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου, γεγονός που σημαίνει ότι είτε μετέβη στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα είτε απλώς σημειώθηκε το όνομα του.

Πηγές του ethnos.gr τονίζουν πάντως ότι ο ίδιος βρέθηκε στο Νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, αλλά δεν ακολουθήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο για να του δοθεί αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται ότι θα πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων που να αποδεικνύουν ότι απαιτείται άδεια ενός μηνός για την ανάρρωση του.

Στην περίπτωση του επιθεωρητή του ΟΣΕ με βάση έγκυρες πηγές του ethnos.gr, δεν ακολουθήθηκε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αφού μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε καμία εξέταση που να αποδεικνύει πιθανή πάθηση, ενώ δεν υπάρχει και κάτι καταγεγραμμένο στα αντίστοιχα τμήματα. Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να παραδοθεί αύριο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και με βάση τα συμπεράσματά του, θα κινηθούν και οι σχετικές διαδικασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση