HomeHL-TOPΣυγκλονίζουν οι μαθητές της Κρήτης: «Έφτασες?» – «Όλοι αναλώσιμοι», τα μηνύματά τους

Συγκλονίζουν οι μαθητές της Κρήτης: «Έφτασες?» – «Όλοι αναλώσιμοι», τα μηνύματά τους

Δείτε εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζουν οι μαθητές της Κρήτης με τα μηνύματα που φτιάχνουν είτε χρησιμοποιώντας τις τσάντες τους, είτε ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς τους με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τρένων.

Από το πρωί αρκετά σχολεία του νησιού βρίσκονται υπό κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συνέβησαν στην περιοχή των Τεμπών και τα διαχρονικά λάθη των κυβερνήσεων.

«Όλοι… αναλώσιμοι»

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη και στέρησε τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων (στην πλειοψηφία τους φοιτητές), οι μαθητές και οι καθηγητές του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου διεξήγηγαν διάλογο, στον οποίο εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί σχετικά με την αναποτελεσματικότητα του κράτους στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Παιδεία, Υγεία). Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά των παιδιών, τόσο στις συζητήσεις, όσο και στην πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική πορεία στις 3/3/2023 με τη συμμετοχή πολλών σχολείων του Ηρακλείου.

«Πόσες ακόμα ψυχές θα θρηνήσουμε; Πόσα ακόμα όνειρα θα καούν;» αναφέρει το 15μελές του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

received_144286811560955

«Έφτασες?» έγραψαν τα παιδιά του 2ου λυκείου Ηρακλείου

Χρησιμοποιώντας τις σχολικές τους τσάντες τα παιδιά του 2ου γενικού λυκείου Ηρακλείου σχημάτισαν την λέξη «Έφτασες?» ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο καθηγητής, Ζαχαρίας Ρηγάκης, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει «2⁰ ΓΕΛ Ηρακλείου..τα παιδιά μου, τα παιδιά μας..αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι..ελπίδα και δύναμη..τίποτα δεν έχει χαθεί..τίποτα δεν θα πάει χαμένο…αγαπώ σας…».

eftases-exo

«Να με πάρεις όταν φτάσεις, ναι;; – Πάμε και όπου βγει» το πανό του 3ου λυκείου

Οι μαθητές του 3ου γενικού λυκείου Ηρακλείου έφτιαξαν και ανάρτησαν ένα πανό στο σχολείο που γράφει «Να με πάρει όταν φτάσεις, ναι;;» και από κάτω την έκφραση «Πάμε και όπου βγει».

img-1452

Την ίδια ώρα οι καθηγητές του 3ου λυκείου έγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας με τίτλο «Το τρένο φεύγει στις 8… ταξίδι για τον Χάρο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση