HomeΚΡΗΤΗΙσχυροποιείται η παρουσία της Τράπεζας Χανίων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ισχυροποιείται η παρουσία της Τράπεζας Χανίων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η σχέση της Prime Energy με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η σύνδεση με το δίκτυο, ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκα συστήματα net metering στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Prime Energy Μονοπρόσωπη Α.Ε» ιδρύθηκε το 2001 έχοντας ως στόχο την υλοποίηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η εταιρεία απασχολεί έμπειρα και επιστημονικά καταρτισμένα στον κλάδο  τους στελέχη, δίδοντας την δυνατότητα ανάληψης εξ’ ολοκλήρου της κατασκευής ενός φ/β συστήματος (σχεδιασμός, μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού, εγκατάσταση, διασύνδεση, λειτουργία, συντήρηση).

Στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία έχει σήμερα σε λειτουργία 12 ιδιόκτητους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Πελοπόννησο, την Θεσσαλία και την Κρήτη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 2,2

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 8,13 MWp :

  • 59 διασυνδεδεμένα Φ/Β πάρκα ιδιωτών (εκ των οποίων τα 11 με ηλιοστάτες) στη Κρήτη
  • 11 Φ/Β πάρκα ιδιωτών στη Ρόδο
  • 6 διασυνδεδεμένα Φ/Β πάρκα για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. στον Αθερινόλακο Κρήτης
  • 13 οικιακά Φ/Β συστήματα σε στέγες
  • 18 Net mettering Φ/Β συστήματα σε οροφές κτιρίων.

Πριν μερικές μέρες η Prime Energy ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και την σύνδεση με το δίκτυο, ενός από τα μεγαλύτερα  φωτοβολταϊκα συστήματα   net metering   στην Κρήτη,  ισχύος 928,80 kW  στις εγκαταστάσεις (στέγες) της εταιρείας «SAMARIA ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε», στο Στύλο Αποκορώνου.

Το εν λόγω Φ/Β σύστημα αποτελείται από 2.064 τεμάχια Φ/Β πλαισίων ισχύος 450 Watt, τα οποία υποστηρίζονται από 12 inverters. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 1.303 ΜWh και καλύπτει περίπου το 40% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Η ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκτιμάται σε 386 τόνους.Ο Γενικός Διευθυντής της Prime Energyκ. Νίκ. Κουριδάκης δήλωσε σχετικά:

«Η ανάληψη της κατασκευής, η ολοκλήρωση εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, η επιτυχημένη σύνδεση στο δίκτυο και η λειτουργία του Φ/Β έργου της ΕΤΑΝΑΠ, μας κάνει υπερήφανους.

Παράλληλα θέτουμε όλο και ψηλότερα τον πήχη της ποιότητας της δουλειάς μας, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια άριστη και πολύπλευρη συνεργασία με τους πελάτες μας, κρατώντας τους πάντα ευχαριστημένους». 

Διαφήμιση
Διαφήμιση