HomeHL-9«Σήμα κινδύνου» για την Ένωση Ηρακλείου για πλειστηριασμούς από funds

«Σήμα κινδύνου» για την Ένωση Ηρακλείου για πλειστηριασμούς από funds

Mετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την λειτουργία της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της Κρήτης, της Ένωσης Ηρακλείου, απειλεί ευθέως η αλλαγή πλεύσης της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις που λειτουργεί για λογαριασμού ιρλανδικού fund. Στο συγκεκριμένο fund κατέληξε πριν από λίγους μήνες η ρύθμιση των χρεών της οργάνωσης προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που είχε γίνει το 2017 ανάμεσα στην τότε διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία προέβλεπε και την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας της οργάνωσης στο Τάλως, στην παραλιακή. Από αυτά τα ακίνητα, ωστόσο, η Ένωση είχε έσοδα, με τα οποία θα μπορούσε να καλύψει μέρος των υψηλών δόσεων προς την Τράπεζα, μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος. Η νέα διοίκηση εξ’ αρχής θεώρησε ότι η ρύθμιση του ,δανείου ήταν θνησιγενής και δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί μακροπρόθεσμα. Έτσι, εδώ και δύο χρόνια έχει μπει σε διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της ρύθμισης, παραχωρώντας αντί των ακινήτων στο Τάλως, άλλα ακίνητα. Και ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρο Γαβαλά, είχε επέλθει συμφωνία, υπήρχε χρονοτριβή στην υπογραφή της νέας ρύθμισης. Πριν από λίγες ημέρες, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, δέχθηκε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας διαχείρισης του δανείου της Ένωσης, από το οποίο ενημερώθηκε για την απαίτηση παραχώρησης και του ακινήτου της Ένωσης στα Καμίνια, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της, προκειμένου να υπάρξει νέα βιώσιμη ρύθμιση.

Η αλλαγή πλεύσης αποδίδεται από τη διοίκηση της Οργάνωσης στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει το πράσινο φως για την διενέργεια πλειστηριασμών από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. «Μας ζητούν γη και ύδωρ» λέει ο κ. Γαβαλάς και διαμηνύει, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της Ένωσης Ηρακλείου, ότι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει η Ένωση δε θα μπορεί να ανταποκριθεί, όπως κάνει μέχρι και σήμερα, στη ρύθμιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της. «Θα μας βρουν μπροστά τους» λέει, σημειώνοντας πως σε πρώτη φάση θα κληθούν σε ευρεία σύσκεψη τοπικοί βουλευτές, περιφέρεια, δήμοι, συνεταιρισμοί και άλλοι φορείς, με στόχο να ασκηθεί πίεση για την εξεύρεση λύσης από την κυβέρνηση, καθώς το θέμα, όπως τονίζεται, δεν αφορά μόνο την Ένωση Ηρακλείου και τους χιλιάδες παραγωγούς – μέλη της, αλλά και πολλές ακόμη συνεταιριστικές οργανώσεις.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση