HomeΥΓΕΙΑΓερή μνήμη : Σύμμαχος η συνολική φροντίδα της υγείας μας

Γερή μνήμη : Σύμμαχος η συνολική φροντίδα της υγείας μας

Τι συστήνει για καλύτερη μνήμη καθηγήτρια Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το να έχουμε γερή μνήμη και να συγκρατούμε τις αναμνήσεις μας, απαιτεί να φροντίζουμε για την υγεία μας συνολικά.

Αυτό υποστηρίζει η Ελίζαμπεθ Κέσινγκερ, καθηγήτρια Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών στο Boston College των ΗΠΑ, μέσα από συνέντευξη που δίνει στο «Βήμα της Κυριακής».

«Εάν θέλουμε να βεβαιωθούμε πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο μας υγιή, ώστε να μπορεί να διατηρεί αναμνήσεις, πρέπει να ξέρουμε ότι η καλή υγεία του όπως και η υγεία του υπόλοιπου σώματος μας, απαιτεί να κοιμόμαστε αρκετά, να ασκούμαστε και να τρώμε θρεπτικά τρόφιμα». Μάλιστα σημειώνει ότι αν κάνουμε αυτά, προστατευόμαστε από ενδεχόμενη ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Η ψυχολόγος τονίζει ότι το άγχος είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αποτυγχάνουμε να ανακτήσουμε τη μνήμη μας ή που ξεχνάμε στιγμιαία κάτι που γνωρίζαμε προηγουμένως. Η ίδια συστήνει σε τέτοιες περιπτώσεις να χαλαρώνουμε και να παίρνουμε βαθιές αναπνοές.

Μάλιστα η ίδια συστήνει σε περίπτωση που δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε κάτι να «εστιάζουμε σε έναν άλλο στόχο από το να καταφέρουμε να θυμηθούμε τις πληροφορίες που ψάχνουμε».

Τέλος, η ψυχολόγος δίνει μερικά απλά τρικ ώστε να έχουμε ανθεκτική μνήμη, όπως να φτιάξουμε ρίμες, αρκτικόλεξα ή νοητικές εικόνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση