HomeHL-9Ταλαιπωρία οδηγών στα Σφακιά: Παγωμένοι οι δρόμοι – Δίπλωσε νταλίκα!

Ταλαιπωρία οδηγών στα Σφακιά: Παγωμένοι οι δρόμοι – Δίπλωσε νταλίκα!

Τι απαντούν οι αρμόδιοι φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε το πρωί της Κυριακής τους οδηγούς που κινούνταν στον δρόμο Κράπη – Ασκύφου, στα Σφακιά.

Το παγωμένο οδόστρωμα δημιούργησε μεγάλο κομφούζιο αλλά και ατύχημα, καθώς μία νταλίκα δίπλωσε. Στο σημείο, μετέβησαν μόνο αστυνομικές δυνάμεις και όχι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού δεν έλαβε καμία κλήση για να συνδράμει.

Η καταγγελία

«Έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Αυτή την κατάσταση δεν την έχουμε ξανά δει! Οι δρόμοι ήταν παγωμένοι, γλιστρούσαν ακόμα και με αλυσίδες» καταγγέλλουν στο zarpanews.gr οδηγοί.

«Είναι υποχρέωση του Δήμου, της Περιφέρειας να φροντίζουν για την ομαλή μετακίνηση των οδηγών. Αλάτι! Τι πο απλό; Ας ρίξουν αλάτι στους δρόμους!

Είμασταν εγκλωβισμένα πάνω από 20 αυτοκίνητα στο σημείο, για πάνω από μισή ώρα. Κάποιοι κατέβαιναν από τα αμάξια να βάλουν χιονοκουβέρτες, άλλοι έκαναν αναστροφή και γύριζαν πίσω. Ήρθε η Αστυνομία για την νταλίκα, αλλά είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκε η οδηγος.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης θεώρησε πως δεν χρειάστηκε να ρίξουν αλάτι. «Έχετε δει σε επαρχιακούς δρόμους να ρίχνουν αλάτι; Πρώτη φορά το ακούω»  επεσήμανε μιλώντας στο zarpanews.gr. «Έχουμε πει επανειλημμένα πως ειδικά τις πρωινές ώρες, ο δρόμος είναι παγωμένος και χρειάζεται προσοχή».

Η απάντηση της Αντιπεριφέρειας

«Αλατιέρα μικρή υπάρχει για αυτόν ακριβώς τον λόγο» είπαν στο zarpanews.gr πηγές από τημν Αντιπεριφέρεια ενώ τόνισαν πως «έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στον Ομαλό. Εάν μας καλούσαν, προφανώς θα πήγαινε συνεργείο, αλλά δεν λάβαμε καμία κλήση!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση