HomePost ItΚεγκέρογλου : «Ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση της μελέτης του Motocross στο Λευκοχώρι»

Κεγκέρογλου : «Ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση της μελέτης του Motocross στο Λευκοχώρι»

Η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του  Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ.Β.Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου  να προχωρήσει η μελέτη και το έργο αναβάθμισης χώρου εκπαίδευσης και αγώνων Motocross του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αφού επεσήμανε την αξία του αθλητικού τουρισμού σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και αφού αναφέρθηκε στη αξιέπαινη πρωτοβουλία και το καλό παράδειγμα  του Ημιμαραθώνιου Κρήτης, τόνισε την ανάγκη για την δημιουργία και άλλων θεσμικών αθλητικών γεγονότων, όπως η διοργάνωση επίσημων αγώνων Motocross αλλά και η εκπαίδευση των αθλητών, που προϋποθέτει την αναβάθμιση της υπάρχουσας πίστας και την προσαρμογή της, στις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και στους κανόνες που απαιτούνται, προκειμένου να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και να ενισχύσουν την ενεργητική συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο χώρο εκπαίδευσης και αγώνων Motocross και Enduro του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που κατασκευάστηκε πριν 20 περίπου χρόνια αλλά χρειάζεται ουσιαστική αναβάθμιση που μπορεί να επιτευχθεί με την τροποποίηση της υπ’ αριθμ πρωτ 91405/13-08-21 απόφασης, με την οποία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, που αναφέρεται μόνο σε μελέτη της πίστας MOTOCROSS με προϋπολογισμό 135.000 Ευρώ.

Η τροποποίηση της απόφασης αυτής είναι αναγκαία, αφού τα χρήματα αυτά για την μελέτη του έργου είναι πολλά, ενώ για την υλοποίηση του έργου είναι πολύ λίγα.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τους σεισμοπαθείς, ο κ. Κεγκέρογλου επανέλαβε ότι οι προκαταβολές που έχουν δοθεί παραμένουν ανενεργές, αφού οι διαδικασίες αποκατάστασης δεν προχωρούν και ζήτησε την συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού για την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών που απέσπασε από το Υπουργείο Υποδομών για νέο ευέλικτο και γρήγορο θεσμικό πλαίσιο αποκατάστασης των κτηρίων που επλήγησαν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους σεισμόπληκτους και τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, αναφέρθηκε στα 4 έργα (Μικρό Ανοικτό κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, κλειστό γυμναστήριο Μπάσκετ, συντήρηση ανοικτού κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου, κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Καστελλίου) που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ότι αφορά την μελέτη και το έργο αναβάθμισης χώρου εκπαίδευσης και αγώνων Motocross και Enduro του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετάπτωσης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), ώστε να προχωρήσει η μελέτη και η αναβάθμιση της πίστας Motocross, ενώ σε ότι αφορά την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου εφόσον απαιτηθεί, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προς τα άνω τροποποίησης της.

Τέλος ενημέρωσε τον κ. Κεγκέρογλου, ότι για το ποδοσφαιρικό Γήπεδο Καστελλίου που έχει εκφράσει ενδιαφέρον και έχει αναδείξει ως θέμα στη Βουλή, αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομάδας και της Κοινότητας για να προχωρήσει η χρηματοδότηση για την συντήρηση και αναβάθμιση του φωτισμού.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση της ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/0fP83YjtQFM

Διαφήμιση
Διαφήμιση