HomePost ItΣΥΡΙΖΑ: Αδράνεια στα έργα για την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Πλατύ

ΣΥΡΙΖΑ: Αδράνεια στα έργα για την ολοκλήρωση του φράγματος του ποταμού Πλατύ

Κοινή Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κυβερνητική αδράνεια στα έργα του φράγματος του ποταμού Πλατύ, αναδεικνύουν με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός και η αν. Τομεάρχης Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Με την Ερώτηση τονίζεται η σπουδαιότητα αξιοποίησης των νερών του ποταμού Πλατύ, γίνεται αναφορά στις κινήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των τελευταίων τρεισήμισι ετών.

Επισημαίνεται επίσης ότι το οξύτατο πρόβλημα λειψυδρίας της περιοχής, εντείνεται από την κλιματική αλλαγή, την απόλυτη κυβερνητική αδράνεια γύρω από το έργο και τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχει πάρει τόσο η καταληκτική ημερομηνία για την προκήρυξη του έργου όσο και η διάρκεια της σύμβασης του τεχνικού συμβούλου.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με το αν προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στην δημοπράτηση του έργου του φράγματος του ποταμού Πλατύ και, αν ναι, ποιο είναι το νέο χρονοδιάγραμμα.

Ζητούν επίσης ενημέρωση για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ποιος είναι ο σχεδιασμός χρηματοδότησης του έργου, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης και η δημοπράτηση που αφορά τα τεχνικά και συνοδευτικά έργα στην περιοχή Γερακαρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση