HomeHL-9Άγρια συμπλοκή: Βίντεο «ντοκουμέντο» – Ο πυροβολισμός του αστυνομικού

Άγρια συμπλοκή: Βίντεο «ντοκουμέντο» – Ο πυροβολισμός του αστυνομικού

Τέσσερις συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, ο οποίος λίγο νωρίτερα τον είχε τραυματίσει ελαφρά με μαχαίρι μετά από καβγά σε μπαρ στο Ρέθυμνο τα ξημερώματα της Κυριακής  φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr

Το βίντεο ανατρέπει τα όσα  γνωρίζαμε μέχρι τώρα και δημιουργεί νέα δεδομένα για την υπόθεση αλλά και ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για τη συμπεριφορά του αστυνομικού. Όπως φαίνεται πριν να πυροβολήσει ο εκτός υπηρεσίας άνδρας της ΕΛΑΣ, στο σημείο έχουν βρεθεί συνάδελφοι του με τουλάχιστον ένα όχημα της αστυνομίας.


Μέχρι και πριν τη δημοσιοποίηση του βίντεο η εικόνα που είχε μεταφερθεί από πληροφορίες ήταν ότι ο αστυνομικός παρενέβη προκειμένου να σταματήσει καβγά του πατέρα του με τρία αδέρφια από τον Μυλοπόταμο ενώ πυροβόλησε αφού τον τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι ο ένας από τους νεαρούς.

Αρχικά πρέπει να απαντηθεί γιατί πέφτει ο πυροβολισμός ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο ο νεαρός που είχε τραυματίσει ελαφρά τον αστυνομικό είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Αυτό που επίσης πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός συνεχίζει να εμπλέκεται στην υπόθεση και κάνει χρήση όπλου ενώ στο σημείο βρίσκονται συνάδελφοί του.

Τι γνωρίζουμε από τις καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν δέκα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν μία παρέα τριών αδερφών πήγε σε μπαρ στο Ρέθυμνο. Κάποια στιγμή ο ένας από τα αδέρφια άρχισε να απειλεί έναν εργαζόμενο στο μπαρ ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις δεν δίστασε να βγάλει και μαχαίρι.

Εκεί βρισκόταν ο γιος του εργαζόμενου ο οποίος είναι αστυνομικός και μπήκε στη μέση για να επαναφέρει την τάξη. Ωστόσο, η παρέμβασή του φαίνεται να προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις με τον 25χρονο νεαρό να επιτίθεται στον 32χρονο αστυνομικό τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εναντίον του με τη σφαίρα να βρίσκει τον 25χρονο στη κοιλιά και στο πόδι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τόσο τον αστυνομικό όσο και τον 25χρονο και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Και οι δύο, ευτυχώς, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο της συμπλοκής και άρχισαν να συλλέγουν υλικό και στοιχεία για να διαλευκάνουν την υπόθεση. Οι αρχές συνέλαβαν τόσο τα τρία αδέρφια, που κατάγονται από τον Μυλοπόταμο, όσο και τον 32χρονο συνάδελφό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα που έκαναν οι αρχές στους νεαρούς βρήκαν πάνω τους τρία μαχαίρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση