HomeHL-9Στα… κάγκελα οι αγρότες – Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά

Στα… κάγκελα οι αγρότες – Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά

Αγανακτισμένοι αγρότες ξεκινούν κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι αγρότες και της Κρήτης εξαιτίας των προβλημάτων που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν τον τελευταίο καιρό.

Το υψηλό κόστος παραγωγής και η μείωση στις επιδοτήσεις τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και πλέον ζεσταίνουν τις… μηχανές τους για να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η αρχή θα γίνεται σήεμρα από τα Χανιά όπου αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Δημοτική Αγορά, στις 11 το πρωί και θα μεταβούν με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Αντιπεριφέρεια, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη.

Αποχή από τις εκλογές για τους εργάτες γης προαναγγέλλουν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Ιεράπετρας στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας προανήγγειλαν, εκτός από κινητοποιήσεις και αποχή από τις εθνικές εκλογές αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρουν:

Παρέχουμε προθεσμία 15 ημερών στην Κυβέρνηση ώστε να διευθετήσει οριστικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την μετάκληση εργατών γης ΠΤΧ (Πολιτών Τρίτων Χωρών ). Τα ζητήματα είναι καταγεγραμμένα πριν από ένα χρόνο, έχουν ενημερωθεί το σύνολο των Αρμόδιων ( και Μη ) Υπουργείων όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας χωρίς να έχουν δοθεί λύσεις, θα προβούμε στα εξής:

α) Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας (και όχι μόνο) ο οποιοσδήποτε ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης γιατί η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τους πάντες.

β) Δηλώνουμε την πρόθεση μας για μαζική αποχή από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

γ) Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και είναι η τελευταία προειδοποίηση / ενημέρωση προς την Πολιτεία για ουσιαστικές λύσεις ΤΩΡΑ, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση