HomeΚΟΣΜΟΣΟυκρανία: Τη Ρωσία «βλέπει» πίσω από τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις του 2022

Ουκρανία: Τη Ρωσία «βλέπει» πίσω από τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις του 2022

Αυτό ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος κατηγόρησε την Τρίτη τη Ρωσία ότι πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των περισσότερων από 2.000 κυβερνοεπιθέσεων στην Ουκρανία το 2022, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που, όπως είπε, καθυστέρησε η ίδια λόγω κυβερνοεπίθεσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Ο αξιωματούχος, ο Γιούρι Σίγκολ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η διάσκεψη που μεταδόθηκε μέσω livestreaming αναγκάστηκε να ξεκινήσει με 15 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας ρωσικού χάκερ, αν και δεν ανέπτυξε λεπτομέρειες ούτε παρουσίασε στοιχεία για τον ισχυρισμό του.

“Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Ρώσοι χάκερ ήταν να καθυστερήσουν την έναρξη της ενημέρωσής μας κατά 15 λεπτά”, δήλωσε ο Σίγκολ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι η Ουκρανία είχε πληγεί από 2.194 κυβερνοεπιθέσεις το 2022, με τις 1.655 από αυτές να προέρχονται μετά την εισβολή της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα κυβερνητικά ιδρύματα υπέστησαν 557 κυβερνοεπιθέσεις πέρυσι, είπε στους δημοσιογράφους, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων στη Μόσχα.

“Ουσιαστικά όλοι οι χάκερς που συνεργάζονται με τη Ρωσία, οι περισσότεροι από αυτούς δεν κρύβουν καν την ένταξή τους… όλοι χρηματοδοτούνται από την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας), είναι σε στρατιωτική θητεία ή απασχολούνται σε αυτές τις υπηρεσίες”, είπε.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο για τους ισχυρισμούς του από τη Μόσχα.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση