HomeHL-LifestyleΤα τελευταία λόγια του πρίγκιπα Χάρι στη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ -Τι της ψιθύρισε

Τα τελευταία λόγια του πρίγκιπα Χάρι στη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ -Τι της ψιθύρισε

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συγκινητικά τελευταία του λόγια προς τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, την οποία δεν πρόλαβε ζωντανή, αποκάλυψε ο πρίγκιπας Χάρι.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare», η οποία κυκλοφόρησε στην Ισπανία, κατά λάθος, πριν από την επίσημη κυκλοφορία σε όλο τον κόσμο στις 10 Ιανουαρίου, ο δούκας του Σάσεξ περιγράφει πως της ψιθύρισε ότι «ήλπιζε πως ήταν ευτυχισμένη» και πως πλέον θα ήταν μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος είχε πεθάνει έναν χρόνο νωρίτερα.

Από την ιστοσελίδα του BBC έμαθε ο πρίγκιπας Χάρι για τον θάνατο της γιαγιάς του

Ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε στη Σκωτία για να δει τη βασίλισσα Ελισάβετ -τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας- στις 8 Σεπτεμβρίου, αφότου το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως ήταν βαριά άρρωστη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στο κτήμα πριν εκείνη φύγει από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών.

Σε ένα συγκινητικό απόσπασμα, ο δούκας του Σάσεξ περιγράφει πώς έμαθε για τον θάνατο της βασίλισσας, αφότου τσέκαρε την ιστοσελίδα του BBC. Όταν έφτασε λοιπόν στο Μπαλμόραλ, τον υποδέχθηκε η πριγκίπισσα Άννα, η οποία στη συνέχεια τον οδήγησε στον επάνω όροφο, σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η εκλιπούσα βασίλισσα.

Τα τελευταία λόγια τού Χάρι στη βασίλισσα Ελισάβετ

Γράφει γι’ αυτό ο πρίγκιπας Χάρι: «Προχώρησα με βεβαιότητα και την είδα. Έμεινα ακίνητος, παρακολουθώντας την προσεκτικά για αρκετή ώρα. Ψιθύρισα ότι ήλπιζα πως ήταν ευτυχισμένη και πως τώρα θα βρισκόταν με τον παππού. Της είπα ότι τη θαύμαζα που εκτέλεσε τα καθήκοντά της μέχρι τέλους… Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, την υποδοχή της νέας πρωθυπουργού».

Ο δούκας του Σάσεξ συνεχίζει γράφοντας πως βγήκε από το δωμάτιο της αείμνηστης γιαγιάς του στο Μπαλμόραλ και τηλεφώνησε στη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, για να την ενημερώσει πως έφτασε με ασφάλεια στο σπίτι της γιαγιάς του.

Υπενθυμίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο εξοχικό τής βασίλισσας στη Σκωτία λίγες ώρες αφότου η βασίλισσα είχε πεθάνει, σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το Page Six ανέφερε τότε πως ο δούκας είχε μάθει για τον θάνατο της γιαγιάς του από τις ειδήσεις και όχι από κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ή από αξιωματούχους του παλατιού.

Βροχή οι επιθέσεις του πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια

Στα απομνημονεύματά του, ο πρίγκιπας Χάρι κάνει πολλές αποκαλύψεις, εξαπολύοντας παράλληλα επιθέσεις στην οικογένειά του, όπως αποκαλύπτουν τα αντίγραφα που διέρρευσαν.

Οι επιθέσεις, μάλιστα, πέφτουν βροχή σε κάθε κεφάλαιο: από τις κατηγορίες ότι ο αδελφός του τού επιτέθηκε σε έναν καβγά για τη Μέγκαν μέχρι τους ισχυρισμούς πως ο Γουίλιαμ και ο πατέρας του, Κάρολος, τους φέρθηκαν «σαν να ήταν έτοιμοι για καβγά» μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Σε άλλο σημείο, ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται πως ο Γουίλιαμ και η Κέιτ -η κάποτε λατρεμένη κουνιάδα του, την οποία τώρα παρουσιάζει ως ψυχρή και μη φιλική- τον παρότρυναν να φορέσει τη διαβόητη στολή ναζί σε ένα πάρτι, προκαλώντας σάλο τότε.

Αποκαλύπτει επίσης δεκάδες οικογενειακούς καβγάδες και προσωπικές συζητήσεις, αλλά και τις ιατρικές ασθένειες από τις οποίες πάσχει ο πατέρας του και το γεγονός ότι ο βασιλιάς εξακολουθεί να κουβαλάει μαζί του το αγαπημένο του αρκουδάκι. Όσο για την Καμίλα, δεν την αφήνει εκτός, χαρακτηρίζοντάς την «κακιά μητριά», ενώ περιγράφει τον Κάρολο ως έναν «συναισθηματικά καχεκτικό γέρο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση