HomeHL-SportsSuperleague: Ποδαρικό στο 2023 για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Superleague: Ποδαρικό στο 2023 για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Το πρώτο τους παιχνίδι για το 2023 δίνουν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ενώ ο Βόλος δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στη Superleague ανοίγει με συνολικά τέσσερα παιχνίδια την Τρίτη (03/01) όπου ΟΦΗ, Βόλος, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Ιωνικός και Ολυμπιακός θα κάνουν το δικό τους ποδαρικό στο 2023.

 Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη δοκιμασία του Βόλου στην έδρα του ΟΦΗ με την πρώτη σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 (Cosmote Sports 1), με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την επιστροφή τους στις νίκες αλλά τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία.

Συγκεκριμένα οι Κρητικοί κρατούσαν ένα ιστορικό διπλό στα χέρια τους μέσα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά ο Ιωαννίδης πρόσφερε την ισοπαλία (1-1) στον Παναθηναϊκό στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν υπολογίζει στον τραυματία Μαρινάκη αλλά ούτε και στον τιμωρημένο Γιοχού. Από εκεί και πέρα η αποστολή απαρτίζεται από τους: Στίβενς, Μανδά, Λάρσον, Πασαλίδη, Βούρο, Διαμαντή, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη, Ντιουσέ, Νέιρα, Τοράλ, Περέα, Στάικο, Μεγιάδο, Αποστολάκη, Ντζου, Γκερέρο, Ντικό, Ντουρμισάι, Τσιλιανίδη.

Από την άλλη ο Βόλος δέχθηκε την βαριά ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ και θέλει να ξεκινήσει με νίκη το 2023. Ο Κώστας Μπράτσος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Οζέγκοβιτς και Τσοκάνη αλλά στην αποστολή είναι κανονικά το νέο απόκτημα της ομάδας, Καρτάλης.

Αναλυτικά η αποστολή: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Σιέλης, Λούνα, Εσκοβάλ, Ασλανίδης, Πίρινεν, Τριανταφύλλου, Ουές, Λυμπεράκης, Μεταξάς, Μπαριέντος, Τσελεμπάκης, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Νοκέρ, Μεσκίδα, Κούτσιας.

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκός στις 17:00 (Novasports Prime) στόχο να… αντιγράψει τους Ιωνικό και ΟΦΗ και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα το σύνολο του Γιασμίνκο Βέλιτς προέρχεται από τη «χρυσή» νίκη επί του Ιωνικού με 1-0, η οποία έδωσε και μεγάλη ανάσα στους Βοιωτούς.

Ο έμπειρος προπονητής έχει γεμάτο απουσιολόγιο καθώς δεν υπολογίζει στους Βινίσιους, Λιάγκα, Σκβάρκα, Μπελμόντ, Σακό, Ντουκαρά, Ντεντάκη.

Από εκεί και πέρα, μαζί του έχει πάρει τους: Μάρκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Τορό, Χάμοντ, Λούα Λούα, Μεχία, Πέτρε, Μουτίνιο, Βήχο, Βρακά, Γιαννιώτα, Δούμτσιο, Κωνσταντινίδη, Νίκα, Παναγιώτου, Συμελίδη, Τζημόπουλο, Τσάπρα και Τσιριγώτη.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά ψάχνει την πρώτη του νίκη στον δεύτερο γύρο της Superleague μετά τις δύο ισοπαλίες με Ιωνικό (1-1) και ΟΦΗ (1-1).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει μαζί του τον τιμωρημένο Πέρεθ αλλά συμπεριέλαβε το νέο απόκτημα της ομάδας,

Πούχατς. Αναλυτικά: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ, Κυριόπουλος, Τερεζίου.

Στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η μάχη της ΑΕΚ στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports Prime) όπου η Ένωση θέλει να συνεχίσει το σερί των νικών της και να… ροκανίσει τη διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Λαμίας και θέλουν να πάρουν κάτι από το συγκεκριμένο ματς, όπως είχε γίνει και με τον Ολυμπιακό (2-2).

Ο Θανάσης Στάικος άφησε αρκετούς ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής, ωστόσο θα έχει μαζί του τα τρία νέα αποκτήματα της ομάδας. Αναλυτικά: Τσιντώτας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Λώλης Ν., Τσίρης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Τσάβος, Λιάσος, Μορέιρα, Τζίμας, Σταματελόπουλος, Νίνης, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρότα και Σιμάνσκι ωστόσο θέλει να μπει στο 2023 με το δεξί και να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτέλεσματα.

Αναλυτικά θα έχει μαζί του τους: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι, Φαν Φεερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερναντες, Κοσίδης.

Το πρόγραμμα της Τρίτης ολοκληρώνεται με την δοκιμασία του Ολυμπιακού στο «σπίτι» του Ιωνικού στις 21:30 (Cosmote Sports 1). Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το 2022 με μία μεγάλη νίκη με 5-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και θέλουν με τον ίδιο τρόπο να μπουν και στο 2023.

Αντίθετα, ο Ιωνικός παρά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε με 1-0 από τον Λεβαδειακό και βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα, με αποτέλεσμα να ψάχνει απεγνωσμένα ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει ανάσα.

Ο Δημήτρης Σπανός είδε του Τσιγκρίνσκι και Κάνιας να επιστρέφουν κανονικά στην αποστολή ενώ μαζί του θα έχει και τα τρία νέα αποκτήματα του χειμώνα.

Ωστόσο οι Ρομαό, Μύγας, Αντούνες, Σεμπά και Τσίμπσαχ παρέμειναν εκτός. Αναλυτικά: Περλέσι, Χριστοδουλής, Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιριγώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Πογοσιάν, Σάκιτς, Μασάς, Ιωαννίδης, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν, Κάνιας, Ιωαννίδης, Καμπράλ, Ελευθεριάδης, Μάντζης.

 Τέλος ο Ολυμπιακός θα έχει για πρώτη φορά στην αποστολή τον Ροντινέι, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά τη μεταγραφή του από τη Φλαμένγκο αλλά εκτός έμεινε ο Μαρσέλο, ο οποίος ανέβασε και σχετική ανάρτηση ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.
Αναλυτικά οι επιλογές του Μίτσελ είναι οι: Ανδρούτσος, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Ροντινέι, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ

Πρόγραμμα 16ης αγωνιστικής

Τρίτη (03/01)

ΟΦΗ-Βόλος 16:30 (CS1)
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 17:00 (NS Prime)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 20:00 (NS Prime)
Ιωνικός-Ολυμπιακός 21:30 (CS1)

Τετάρτη (04/01)

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 17:00 (NS Prime)
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 18:00 (CS1)
ΠΑΟΚ-Άρης 20:00 (NS Prime)

Διαφήμιση
Διαφήμιση