HomeHL-9Η Κνωσός δεύτερη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα – Τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Η Κνωσός δεύτερη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα – Τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Η εικόνα για το Μουσείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το πρώτο 8μηνο του 2022 με αποτέλεσμα το παλάτι του Μίνωα να καταταχθεί – για μία ακόμα χρονιά – στη δεύτερη θέση σε επισκεψιμότητα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ οι επισκέψεις τουριστών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία μετά από 1,5 χρόνο δυσκολιών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφουν ανοδική πορεία.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Αύγουστο αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό της επισκεψιμότητας και του αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου, επισκέφθηκαν 47.257 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 42,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κατατάσσεται τέταρτο σε επισκεψιμότητα για τον συγκεκριμένο μήνα, σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο.

Τεράστια αύξηση σε Κνωσό και Φαιστό

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τον Αύγουστο κατέγραψε τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την Κνωσό επισκέφτηκαν 166.933 τουρίστες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 45,4%.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το Παλάτι του Μήνωα βρίσκεται στην δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Την ίδια ώρα αύξηση στην επισκεψιμότητα κατέγραψε με ποσοστό 11,9% ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, τον οποίο τον ίδιο μήνα επισκέφθηκαν 12.987.

Τα στοιχεία κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου

Σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2021 κατά 188,2% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 153,9% στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το συγκεκριμένο διάστημα επισκέφτηκαν 165.194 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 128,2%

Η επισκεψιμότητα στην Κνωσό τους ίδιους μήνες κατέγραψε επίσης αύξηση της τάξεως του 121,3% με 575.921 επισκέπτες, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 85,4% με 48.022 επισκέπτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση