HomeΚΡΗΤΗΞανά στον ανακριτή ο 37χρονος για τις e-απάτες

Ξανά στον ανακριτή ο 37χρονος για τις e-απάτες

Πήρε νέα αναβολή-Θα απολογηθεί αύριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να περάσει ξανά το κατώφλι του ανακριτή ο 37χρονος από το Πακιστάν ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στη δράση της σπείρας που «άδειασε» τους λογαριασμούς τουλάχιστον πέντε πολιτών, αρπάζοντας με τη χρήστη της τεχνολογίας πάνω από 120.000 ευρώ.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή αλλά έλαβε νέα προθεσμία για αύριο προκειμένου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για την αποζημίωση των παθόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει δημοσίευμα της ertnews.gr μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί για την υπόθεση 6 άτομα, από τα οποία προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μόνο ένας 48χρονος. Συνολικά, στην υπόθεση εμπλέκονται 15 άτομα. Για 14 έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8. Η πολυμελής σπείρα φέρεται σε διάστημα δύο ετών να κατάφερε να αποσπάσει από τουλάχιστον 5 πολίτες που ζουν σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας 124.430 ευρώ.

Με πλαστή εξουσιοδότηση, άλλαζαν την κάρτα sim

Τα μέλη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ένας λογιστής και ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, ξάφριζαν τραπεζικούς λογαριασμούς αλλάζοντας τον αριθμό της κάρτας sim των θυμάτων.

Οι φερόμενοι ως δράστες έπαιρναν τα προσωπικά στοιχεία από διάφορους πελάτες, αλλά και τους λογαριασμούς τραπέζης που είχαν δηλώσει και με πλαστές εξουσιοδοτήσεις άνοιγαν και άλλαζαν την κάρτα sim από τα κινητά των υποψήφιων θυμάτων, εν αγνοία τους.

Έτσι είχαν άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς και απόρρητους κωδικούς και εύκολα έμπαιναν σε λογαριασμούς και αποσπούσαν υπέρογκα ποσά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση