HomeHL-TOPΚακοκαιρία Gaia: Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη – Προβλήματα με πτώσεις δέντρων

Κακοκαιρία Gaia: Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη – Προβλήματα με πτώσεις δέντρων

Έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις φέρνει και στην Κρήτη η κακοκαιρία Gaia που έχει κάνει από χθες την εμφάνισή της στην χώρα.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις που κατά τόπους έχουν ένταση έως και 8 μποφόρ.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, από αργά το απόγευμα οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς και να εξασθενίσουν.

meteo

Δέντρα έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία στην Κρήτη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της νύχτας οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στα οδικά δίκτυα του νησιού εξαιτίας της πτώσης των δέντρων και της παράσυρσης διαφόρων αντικειμένων στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η Πυροσβεστική έχει κληθεί για κοπές πέντε περίπου δέντρων.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση καταπλακώθηκαν και αυτοκίνητα, στην περιοχή όπου εκτείνεται η Σχολή Χωροφυλακής, με τις ζημιές να περιορίζονται σε υλικό επίπεδο.

Προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Αρκετά όμως είναι και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ έως τις 9 το πρωί δεν θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Καβάλα-Θάσος.

Δεν προσέγγισε τα λιμάνια το «Πρέβελη»

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στο πλοίο «Πρέβελης» να προσεγγίσει τα λιμάνια της Κάσου και της Χάλκης.

Την ίδια ώρα το πλοίο προσέγγισε κανονικά, στα ενδιάμεσα λιμάνια του Διαφανιού και των Πηγαδιών της Καρπάθου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας ο πλοίαρχος του «Πρέβελης» ενημέρωσε χθες το βράδυ τις Λιμενικές αρχές Κάσου και Χάλκης πως ήταν αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Κάσου 7 επιβάτες και δύο φορτηγά οχήματα ανέμεναν προς επιβίβαση ενώ 7 επιβάτες, ένα ΙΧ, ένα δίκυκλο και δύο φορτηγά περίμεναν να αποβιβαστούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση