HomeΚΟΣΜΟΣΚροατία: Eντάσσεται στον χώρο Σένγκεν από την 1η Ιανουαρίου

Κροατία: Eντάσσεται στον χώρο Σένγκεν από την 1η Ιανουαρίου

Τι δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών για την ένταξη της Κροατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ένταξη της Κροατίας στον χώρο Σένγκεν αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, θα αρθούν οι έλεγχοι προσώπων στα εσωτερικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Κροατίας και των άλλων χωρών του χώρου Σένγκεν. Οι έλεγχοι στα εσωτερικά εναέρια σύνορα θα αρθούν από τις 26 Μαρτίου 2023, δεδομένης της ανάγκης να συμπέσει με τις ημερομηνίες του θερινού/χειμερινού ωραρίου της IATA.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 η Κροατία θα αρχίσει επίσης να εκδίδει βίζες Σένγκεν και θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν.

Τι δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών για την ένταξη της Κροατίας

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατά τη διάρκεια της τσεχικής Προεδρίας, η Κροατία μπόρεσε να κάνει δύο σημαντικά βήματα στην ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση, τόσο με την ένταξή της στο ευρώ όσο και στον χώρο Σένγκεν. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι επιτυχίες θα ανοίξουν τον δρόμο και για άλλα κράτη μέλη που εκπληρώνουν προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα στα ευρωπαϊκά τους ταξίδια. Οι συνάδελφοί μου και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να καλωσορίσουμε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στην οικογένεια Σένγκεν στο εγγύς μέλλον».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση