HomeHL-9Κιβωτός: Τρίτη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου εξετάζουν οι εισαγγελείς

Κιβωτός: Τρίτη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου εξετάζουν οι εισαγγελείς

Τις καταθέσεις 12 μαρτύρων αξιοποιούν οι εισαγγελείς Ανηλίκων, ενώ αναμένεται να ανοίξουν νέοι απόρρητοι φάκελοι. Στη διάθεση της Δικαιοσύνης θέτει εαυτόν ο π. Αντώνιος. Διόρισε τρεις συνηγόρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα, τρίτη περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού στην Κιβωτό του Κόσμου εξετάζουν εξονυχιστικά οι εισαγγελείς Ανηλίκων και τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Η υπόθεση, που αφορά ανήλικο φερόμενο ως θύμα, φαίνεται να προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού και έχει ήδη ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στη Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε αναφορά.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν λάβει καταθέσεις από περίπου 12 μάρτυρες, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις τους για τη γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Σήμερα Πέμπτη πέρασαν την πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, την ίδια ώρα που οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα του περιβάλλοντος του πατρός Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΜΚΟ είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο πατήρ Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας εντολή εκπροσώπησης στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Οι επόμενες κινήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ.

Έτσι, θα δώσουν άμεσα εντολή να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι για παιδιά που έχουν καταγγείλει την κακοποίησή τους, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, ώστε μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπιστούν στοιχεία αλλά και παιδιά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση