HomeHL-9Άδωνις Γεωργιάδης: Η επένδυση της Digital Realty στο Ηράκλειο αλλάζει τη θέση της Κρήτης

Άδωνις Γεωργιάδης: Η επένδυση της Digital Realty στο Ηράκλειο αλλάζει τη θέση της Κρήτης

«Η Κρήτη μπορεί τώρα να πρωταγωνιστήσει και στην ψηφιακή τεχνολογία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση της εταιρίας Lamda Hellix – Digital Realty, στο Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή την κατασκευή του πρώτου Data Center του ομίλου στην περιοχή της Κρήτης.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε δουλέψει πολύ ως κυβέρνηση για να γίνει η Ελλάδα ένα διεθνές ψηφιακό κέντρο. Η Microsoft όπως ξέρετε ξεκινάει ήδη τη διαδικασία της αδειοδοτήσης των δικών της Data Center. Η Digital Realty, η Amazon Web Services με τη Digital Realty και η Google έχουν ήδη ανακοινώσει επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα.

Για εμάς ήταν πολύ μεγάλο πράγμα. Αλλάζει τη χώρα μας. Μας καθιστά ένα διεθνή κόμβο μεταφοράς των πληροφοριών στην εποχή που οι πληροφορίες είναι οι νέος χρυσός.

Μπορείς να προσελκύσεις καλά αμειβόμενες και υψηλής εξειδίκευσης νέες θέσεις εργασίας. Δεν είναι μόνο οι θέσεις αυτού κάθε αυτού του data center, είναι όλη η κοινότητα, η κοινωνία που δημιουργείται γύρω από αυτές τις επενδύσεις, που αθροιστικά δημιουργούν ένα τελείως καινούριο cluster, μια καινούρια κοινότητα σε έναν χώρο που η Ελλάδα δεν είχε.

Έχουμε αλλάξει όλη μας τη νομοθεσία και στον Αναπτυξιακό Νόμο και στις στρατηγικές επενδύσεις έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις όπως το data center, γιατί δεν προβλεπόντουσαν στους προηγούμενους νόμους.  Και έχουμε κάνει πιστεύω ένα μεγάλο βήμα εμπρός. Αύριο είμαι προσκεκλημένος από την Amazon στις Βρυξέλλες για να μιλήσω ακριβώς για την πρόοδο της χώρας μας στον τομέα των επενδύσεων τα τελευταία τρία χρόνια και Δόξα τω Θεώ, πάμε πάρα πολύ καλά.

Όμως, αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι κάτι μοναδικό και θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά που μου κάνατε την τιμή να με καλέσετε. Δεν θα μπορούσα να μην είμαι. Θα ήταν ντροπή για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδος να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που γίνεται σήμερα εδώ.

ikona_viber_2022-11-21_18-19-32-136

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι, όχι οι ειδικοί της Lamda και της Digital, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από μένα, αλλά οι περισσότεροι που είμαστε εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, που γίνεται εδώ για την Κρήτη… Το γεγονός ότι μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς, της Digital Realty έρχεται και κάνει μία επένδυση τόσο μεγάλου βεληνεκούς εδώ, αλλάζει τελείως τη θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, και είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα προσελκύσει και άλλες τέτοιου τύπου επενδύσεις… Η Κρήτη μπορεί τώρα να πρωταγωνιστήσει και στην ψηφιακή τεχνολογία. Η παρουσία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δίνει πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας. Υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό εδώ και τρόπος να συνεργαστείτε μετά με το ΙΤΕ στο μέλλον και να κάνετε μαζί κοινές δράσεις, να φτιάξετε πράγματα τα οποία θα φέρουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και ακόμα περισσότερη προκοπή στο νησί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αδημονία του να ρίξει τον Μητσοτάκη, έχει φτάσει σε σημείο παραλογισμού

Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Data Center της Lamda Hellix, A Digital Realty Company ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «στην αδημονία του να ρίξει τον Μητσοτάκη, έχει φτάσει σε σημείο παραλογισμού».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή όσα λέγονται για τις παρακολουθήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Θα ήταν κωμωδία εάν δεν ήταν τραγωδία. Οι άνθρωποι γράψανε ότι η οικογένεια Πιερρακάκη με μωρά μηνών, μια μάνα μέσα στο νερό που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της στο Μάτι, σώθηκε από το Predator. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει ένα κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν σέβεται ούτε τις ανθρώπινες τραγωδίες. Έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Θέλουν τόσο να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τελικά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Φυσικά, κανένας στην Ελλάδα δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά».

Σύντομα οι ανακοινώσεις για το καλάθι των εορτών

Νωρίτερα, ο υπουργός επισκέφθηκε τα Πλαστικά Κρήτης της οικογένειας Λεμπιδάκη και ένα από τα Super Market Χαλκιαδάκης και σε ό,τι αφορά το καλάθι του νοικοκυριού επεσήμανε πως «δεν είναι μόνο για την Αθήνα, αλλά για όλη την Ελλάδα». Όπως πρόσθεσε, το επόμενό διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για το καλάθι των εορτών.

«Είχαμε την ενημέρωση ότι το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο στην αρχή είχε μικρότερη ζήτηση, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει πολύ μεγάλη ζήτηση και στην Κρήτη. Που σημαίνει ότι ο καταναλωτής στην Κρήτη αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Για εμάς δεν είναι το καλάθι του νοικοκυριού μόνο για την Αθήνα, το καλάθι του νοικοκυριού είναι για όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το καλάθι των εορτών, για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα, η λογική είναι να προσθαφαιρέσουμε πράγματα που στις εορτές των Χριστουγέννων είναι απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι» είπε κλείνοντας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr και newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση