HomeHL-9Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 26χρονη τραυματίας

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 26χρονη τραυματίας

Θα νοσηλευτεί στη Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των Ελλήνων γιατρών και συγκεκριμένα του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να βρεθεί σήμερα για να συνεχίσει τη νοσηλεία της, η νεαρή κοπέλα που τραυματίστηκε κατά την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, το μεσημέρι της Κυριακής.

Η 26χρονη με καταγωγή από τη Χαλκιδική, η οποία παραμένει συγκλονισμένη και σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός που κόντεψε να στοιχίσει και τη δική της ζωή, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της, θα βρίσκεται μετά το μεσημέρι στην αγκαλιά της οικογένειάς της και σίγουρα θα αισθάνεται πιο ασφαλής αφού θα είναι στην πατρίδα της, δίπλα στους ανθρώπους που τη νοιάζονται και την αγαπούν.

Η νεαρή Ελληνίδα που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές και οι ξέγνοιαστες στιγμές μετατράπηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη σε εφιάλτη. Η ίδια, ωστόσο, στάθηκε τυχερή, αφού από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά της, υπέστη ένα τραύμα στο πόδι από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Όπως ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και μετά από συντονισμένη προσπάθεια κατά πάσα πιθανότατα η 26χρονη θα φτάσει σήμερα αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και θα δεχθεί την περίθαλψη των γιατρών στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Η κοπέλα παραμένει σε κατάσταση σοκ. Φέρει ένα ακόμη θραύσμα στο πόδι της και αναμένουμε μία εκτίμηση για το αν αφαιρεθεί στην Κωνσταντινούπολη ή στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Λύτρας.

«Αν ήμουν 20 μέτρα πιο μπροστά ίσως να μη ζούσα» λέει η Ελληνίδα τραυματίας

«Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα και όπως ήμουν από την δεξιά μεριά της Ιστικλάλ, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε έκρηξή. Εκείνη τη στιγμή, σοκ… Στον αέρα μια λευκή λάμψη, σε τινάζει ο αέρας προς τα πίσω, δε ξέρω πώς να το πω. Σταματάει η ζωή σου. Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις. Αλλά δόξα το Θεό είμαι υγιείς, αρτιμελής, δεν έχω τίποτα παρά μόνο στο πόδι μου, στο καλάμι πρέπει να μου το κάνουν καλά οι γιατροί. Ελπίζω να ξεχάσω αυτό το θλιβερό γεγονός. Είδα κάποια πτώματα, τώρα πτώματα; Τραυματίες; Στα γρήγορα στα φευγαλέα. Εκείνη τη στιγμή κοιτάς να συνειδητοποιήσεις ότι έγινε έκρηξη» εξομολογήθηκε η νεαρή, μιλώντας στον ANT1.

«Μετά από αυτό το σοκ καταλαβαίνεις αυτομάτως ότι είναι έκρηξη, τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ότι επικρατεί χάος, πόλεμος, πολύ άσχημη στιγμή. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, ήμουν πεσμένη στο έδαφος. Ξαφνικά είδα να τρέχει πάρα πολύ αίμα από το πόδι μου φοβήθηκα, άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις το φόβο που αισθάνεσαι. Υπήρχαν άτομα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, κάποια πέθαναν. Απλά ευγνωμονώ το Θεό που ζω είμαι πάρα πολύ τυχερή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νιώθει τυχερή, όπως λέει, γιατί αν ήταν 20 μέτρα πιο μπροστά, τότε ίσως και να μη ζούσε.

«Ένιωσα σοκ, φόβο, τρόμο και με βοήθησαν κάποια άτομα, με πήγαν σε κάποιο μαγαζί, έκλεισαν τα στόρια. Έκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές… Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα. Με πήγαν πιο πέρα και το πόδι μου έτρεχε τόσο αίμα που φοβήθηκα μην έχει γίνει κάτι χειρότερο. Με βοήθησαν άνδρες, γυναίκες από το μαγαζί αλλά ήμουν τρομοκρατημένη. Πολύ λυπάμαι για τα άτομα που πέθαναν, ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους κ εγώ ας ευγνωμονήσω για άλλη μια φορά το Θεό που ζω» είπε συγκλονισμένη η γυναίκα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση