HomeΚΡΗΤΗΗ αξία της κρητικής διατροφής στην υγεία στο επίκεντρο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και της Grecotel

Η αξία της κρητικής διατροφής στην υγεία στο επίκεντρο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και της Grecotel

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αξία της κρητικής διατροφής αλλά και του τρόπου ζωής που έχει βαθιές «ρίζες» στο νησί, αποτελεί επί σειρά ετών αντικείμενο επιστημονικών μελετών και βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων ανά τον κόσμο, με δεδομένα τα οφέλη στην υγεία και την ευεξία.

Η βιωματική προσέγγιση του κρητικού τρόπου ζωής παλαιότερων δεκαετιών που ανέδειξαν τα παραπάνω οφέλη στην υγεία του πληθυσμού της Κρήτης, σε συνδυασμό με επιστημονικά δεδομένα από 25 καταξιωμένους επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, θα αποτελέσουν τον «πυρήνα» του πρώτου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace από 7 έως 11 Νοεμβρίου με θέμα «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή».

Η επίσημη παρουσίαση του συνεδρίου που διοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel  που πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και των Υπουργείων Τουρισμού, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Διευθυντής Λειτουργίας της Grecotel  Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης και o Καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Δρ. Στέφανος Κάλης. 

Πρόκειται για το μεγάλο συνέδριο που εστιάζει στην εφαρμογή της κρητικής διατροφής στη σύγχρονη ζωή και αποτελεί την πρώτη μεγάλη δράση από τις πολλές που προγραμματίζονται για το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την ανάδειξη και προβολή της Κρήτης και του τρόπου ζωής των κρητικών ως πρότυπο ευζωίας.

Μέσα από το συνέδριο που θα πλαισιωθεί από πλήθος παράλληλων δράσεων, θα αναδειχθούν σημαντικά επιστημονικά δεδομένα και ταυτόχρονα θα αναδείξει τα πολυδιάστατα οφέλη μέσα από τη βιωματική προσέγγιση του κρητικού τρόπου ζωής και του πλούτου της Κρητικής Γης.

Στο συνέδριο, θα συμμετέχουν ως ομιλητές, κορυφαίοι καθηγητές υγείας και ευεξίας από το Χάρβαρντ και άλλα γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ελλάδας και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με βιωματικές εμπειρίες, εκδρομές, γευσιγνωσίες αλλά και γνωριμία των συμμετεχόντων με τα τοπικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και επιχειρηματιών της Αμερικής.

Σε ότι αφορά τις δράσεις

cretan-lifestyle

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση