HomeΚΟΣΜΟΣΓκρεμίζεται το γήπεδο που έχασαν τη ζωή τους 133 άνθρωποι στην Ινδονησία

Γκρεμίζεται το γήπεδο που έχασαν τη ζωή τους 133 άνθρωποι στην Ινδονησία

Θα κατασκευαστεί σύγχρονο γήπεδο με τις προδιαγραφές της FIFA

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θα κατεδαφιστεί το γήπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 133 άνθρωποι μετά από αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ινδονησίας Γιόκο Γουιντόντο μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο την Τρίτη. Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου στη χώρα της Ασίας δεσμεύτηκε ότι στη θέση του θα κατασκευαστεί σύγχρονο γήπεδο με τις προδιαγραφές της FIFA.

Ο πρόεδρος της FIFA και το προσωπικό του έπαιξαν, μαζί και με τον πρόεδρος της Ινδονησίας, σε φιλικό αγώνα ο οποίος διεξήχθη στο Ματία Στέιντιουμ γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην χώρα και όχι μόνο αφού ακόμη είναι νωπές οι μνήμες από την τραγωδία.

«Αντί να παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί, είναι καλύτερα να πάμε μαζί στα σπίτια των θυμάτων της τραγωδίας Kanjuruhan. Είναι πιο σημαντικά», έγραψε στο Twitter ο Ινδονήσιος ηθοποιός Vino G. Bastian απευθυνόμενος στους 1,9 εκατομμύρια followers του.

«133 άνθρωποι πέθαναν. Και, ο πρόεδρός σας ήρθε εδώ για να παίξει διασκεδαστικό ποδόσφαιρο και να γελάσει; Ντροπή σας, @FIFAcom», έγραψε ο δημοφιλής λογαριασμός ποδοσφαίρου PanditFootball στους 600.000 ακόλουθούς του.

Θυμίζουμε ότι περισσότερα από 40 παιδιά ήταν μεταξύ των 133 επιβεβαιωμένων θυμάτων της τραγωδίας της 1ης Οκτωβρίου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση