HomeHL-9Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και ενέργεια

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και ενέργεια

Στο 8,3% το προβάδισμα της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τόσο η ΝΔ όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα όπως ο προκύπτει από το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Κατά τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει στο 8,3%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 31,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,9%. Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής έχει 11,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,2%.

dimoskopisi-alco7

Οσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκε με τη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει φτάσει στις 11 ποσοστιαίες ομάδες, καθώς το 31% δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό έναντι 20% που προτιμά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

dimoskopisi-alco5

Παράλληλα οι πολίτες θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανότερο από τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά στις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια, την εγκληματικότητα αλλά και στα ελληνοτουρκικά.

dimoskopisi-alco1 dimoskopisi-alco2 dimoskopisi-alco4

Ειδικότερα το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα έναντι 17% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi-alco3

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναποφάσιστοι. Το 23% αυτών που δεν ξέρουν ακόμα τι θα ψηφίσουν προέρχεται από το κέντρο , το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κεντροαριστερά.

dimoskopisi-alco6

Newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση