HomeHL-SportsΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 2-2-Video-

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 2-2-Video-

Σε μια πολύ ωραία όσο κι ισορροπημένη αναμέτρηση δύο φορές προηγήθηκαν οι Γιαννιώτες, αντίστοιχες απαντήσεις δόθηκαν από τους Κρήτες.....

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ματς γεμάτο από εναλλαγές συναισθημάτων, το τελικό αποτέλεσμα του οποίου προσυπέγραψαν δύο αλλαγές (σ.σ. Μπάλαν και Ντιουσέ αντίστοιχα) ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 (19′ Ροσέρο, 76′ Μπάλαν- 56′ Τοράλ, 90′ Ντιουσέ).

Τα πλάνα των προπονητών 

Με κοινό παρονομαστή τον σχηματισμό (σ.σ. 4-2-3-1) και οι δύο ομάδες προετοιμάστηκαν με μοναδικό στόχο την επιστροφή στο …. τρίποντο.

Σημείο αναφοράς για τους γηπεδούχους και τα πρόσωπα που επέλεξε ο Θανάσης Στάικος η επιστροφή του Πριόρ κάτω από τα δοκάρια κι η τοποθέτηση του Τζίμα στον άξονα, πίσω από τον Παμλίδη.

Σαφώς με περισσότερες επιλογές οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν αλλά δίχως εκπλήξεις στις επιλογές του Νίκου Νιόπλια.

Η ταχύτητα κι η ακρίβεια καθόρισαν το προβάδισμα

Οι … “άγριες” διαθέσεις του ΠΑΣ φάνηκαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και πιο συγκεκριμένα από το 25ο του πρώτου λεπτού όταν ο Ροσέρο απείλησε με αξιώσεις εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μανδά, με τον πορτιέρε των Κρητικών ν’ απομακρύνει σε κόρνερ.

Μια φάση που … αφύπνισε τον ΟΦΗ, ο οποίος κι ανασυντάχθηκε, “έσπρωξε” τον αντίπαλό του μακριά από την περιοχή του πετυχαίνοντας μια σχετική ισορροπία, ενώ “απάντησε” στις ευκαιρίες στο 9′ με τον δραστήριο Μπαλογιάννη, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από την εστία του Πριόρ.

Ο Παντελάκης ήταν αυτός που στο 13′ προσπάθησε με κεφαλιά να αξιοποιήσει την άστοχη έξοδο του Μανδά, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα άουτ.

Αυτή η λεπτή ισορροπία διαταράχθηκε στο 19′, όταν σε μια φάση ταχύτατης ανάπτυξης των γηπεδούχων από αριστερά, ο Μορέιρα έβγαλε σέντρα ακριβείας στην περιοχή κι ο Ροσέρο δε δυσκολεύτηκε με προβολή ν’ ανοίξει το σκορ.

Μια εξέλιξη που έδωσε νέα ώθηση στο παιχνίδι της κρητικής ομάδας, με τον Μπαλογιάννη στο 26′ να γεμίζει για τον Γκερέρο που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια.

Τρία λεπτά μετά ο Νίκος Νιόπλιας είδε τον Ντίκο ν’ αποχωρεί με μυϊκό τραυματισμό (σ.σ. οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο) δίνοντας τη θέση του στον Ντουρμισάι.

Το προβάδισμα στο σκορ έκανε την ομάδα του κ. Στάικου πιο … προσεκτική στα μετόπισθεν αλλά και πιο επιλεκτική στην εκδήλωση των επιθέσεών της.

Στην πλειοψηφία τους, για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους είτε απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα, είτε από στατικές φάσεις, δίχως όμως να πάρει αυτό που επεδίωκε.

Γκολ και θέαμα

Το δεύτερο μέρος έμελλε να είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση μεν αλλά απόλυτα εντυπωσιακή! Από τα πρώτα – κιόλας – λεπτά ο ΠΑΣ, με τη στήριξη του κόσμου του, προσπάθησε να εδραιώσει την επικράτησή του επαναλαμβάνοντας το σενάριο του πρώτου γκολ.

Ο ταχύτατος Μορέιρα, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας του ΟΦΗ, έβγαλε τη σέντρα με αποδέκτη τον Ροσέρο στον άξονα της περιοχής, όμως το κακό κοντρόλ του δεύτερου σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία στο 49′.

Κι επτά λεπτά μετά η κρητική ομάδα αποφάσισε να διδάξει…. ποδόσφαιρο. Με δέκα τέσσερις πάσες χωρίς την παρεμβολή αντιπάλου και τον Γκερέρο να βγάζει τετ α τετ τον Τοράλ δε λάθεψε σημαδεύοντας την αριστερή γωνία της εστίας του Πριόρ που έπεσε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να καλύψει την προοπτική της άλλης γωνίας της εστίας του.

Ο ΠΑΣ αποπειράθηκε να βγει άμεσα από το σοκ της ισοφάρισης και πάλι με τον Ροσέρο, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, δοκίμασε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανδά με σουτ που εξουδετέρωσε ο πορτιέρε της κρητικής ομάδας.

Το όλο σκηνικό διαμορφώθηκε – και πάλι – όπως στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, με τους ποδοσφαιριστές του κ. Νιόπλια να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να ζυγώσουν την αντίπαλη περιοχή, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί τους με παγίδες στα χαφ και στις πτέρυγες έψαχναν το κλέψιμο για να φύγουν στην (αντ)επίθεση.

Στο 71′ ο σκόρερ του ΟΦΗ Τοράλ αποχώρησε με τον Ντιουσέ να τον αντικαθιστά. Στο 75′ ο κ. Στάικος αποφασίζει ν’ αποσύρει τον Τζίμα περνώντας στη θέση του τον Μπάλαν και εκατό δευτερόλεπτα μετά, ο 28χρονος Ρουμάνος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Μπιλμπάο με δυνατό πλασέ στο πρώτο δοκάρι ανακτά το προβάδισμα για τον ΠΑΣ!

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο ΟΦΗ προειδοποίησε με τον Ντουρμισάι να χάνει σημαντική ευκαιρία, έπειτα από τροφοδότηση του Λάρσον στο 1ο δοκάρι, το σουτ του Αλβανού επιθετικού έφυγε άουτ!

Μπορεί οι Γιαννιώτες βλέποντας την πίεση ν’ αυξάνεται να πέρασαν τον Μπαγκαλιάνη αντί του Μορέιρα, αλλάζοντας σχηματισμό σε 5-3-2, γεμίζοντας την περιοχή τους με τρίτο κεντρικό αμυντικό, αφού μια στιγμή αδράνειας στο 90′ σε στραβοκλωτσιά του Λάρσον αποδείχθηκε αρκετή για να έρθει η αλλαγή του κ. Νιόπλια, ο Ντιουσέ και με ένα φοβερό εναέριο πλασέ στην κίνηση να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θ. Στάικος) (4-2-3-1): Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας (74′ Μπαλάν), Μορέιρα (88′ Μπαγκαλιάνης), Ροσέρο και Παμλίδης (64′ Ριένστρα).

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας) (4-2-3-1): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής (80′ Γιαννούλης), Μαρινάκης (46′ Ντζου), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Περέα (80′ Καμάου), Τοράλ (71′ Ντιουσέ), Λάρσον, Ντίκο (30′ λ.τρ. Ντουρμισάι) και Γκερέρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση