HomeHL-9Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Λασιθίου

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Λασιθίου

Το μήνυμα 112 στους κατοίκους του Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αποστάλλει από το 112 στους κατοίκους του Λασιθίου.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν στην Κρήτη της τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά και τις προβλέψεις της ΕΜΥ για κλιμάκωση της κακοκαιρίας έως το πρωί της Κυριακής (16/10), έχουν σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία.

Το μήνυμα 112 στους κατοίκους του Λασιθίου

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί τους κατοίκους του Λασιθίου Κρήτης, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο.

Μετακινείται η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία μετακινείται ανατολικά προ Λασίθι, Κάσο, Κάρπαθο. Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Μαρουσάκης: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, Κρήτη, Ρόδος και Κάρπαθος θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες ώρες έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

«Με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές – καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη, με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση