HomeHL-9Λαγουβάρδος: Σπάνιο φαινόμενο οι βροχές στην Κρήτη αυτή την περίοδο

Λαγουβάρδος: Σπάνιο φαινόμενο οι βροχές στην Κρήτη αυτή την περίοδο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διευθυντή Ερευνών στο ΕΑΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σπάνιο, για την εποχή, φαινόμενο, οι έντονες βροχές σε Κρήτη και Κυκλάδες, με τόση διάρκεια αυτή την περίοδο» λέει ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος.

Ο ίδιος μίλησε στο CNN Greece για την Αυγουστιάτικη κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από τις αρχές της εβδομάδας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες σε δρόμους, υπόγεια σπίτια και καταστήματα.

«Είναι μια κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τη διάρκειά της και τη γεωγραφική της θέση. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι αύριο, δηλαδή συνολικά έξι μέρες. Δεν αφορά μόνο την ηπειρωτική χώρα, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά έχει επεκταθεί σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά. Οι βροχές στην Κρήτη ή τις Κυκλάδες τέτοια εποχή με τόση διάρκεια, είναι σπάνιο φαινόμενο και δεν συμβαίνει συχνά. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα» λέει ο ίδιος.

Σήμερα, για πέμπτη ημέρα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, προειδοποιεί επτά περιοχές για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την ΕΜΥ να αναβαθμίζει το υπάρχον έκτακτο δελτίο καιρού.

 

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση