HomeHL-TOP49χρονη πίστευε ότι επενδύει σε bitcoin αλλά έχασε 4000 ευρώ

49χρονη πίστευε ότι επενδύει σε bitcoin αλλά έχασε 4000 ευρώ

Νέα απάτη Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι περιπτώσεις των εξαπατήσεων με πρόσχημα τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μια τέτοια περίπτωση διερευνούν οι αρχές του Ηρακλείου μετά από σχετική καταγγελία που έκανε χθε μιας 49χρονη που έχει καταγωγή από τη Λετονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost όλα ξεκίνησαν μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η γυναίκα στις 4 Αυγούστου. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άντρας, ο οποίος μιλώντας ρώσικα, της είπε για επενδύσεις που θα μπορούσε να κάνει με το κρυπτονόμισμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία, που εκπροσωπεί, θα της απέδιδε πολύ μεγάλο κέρδος. Αργότερα την ρώτησε αν την ενδιαφέρει να επενδύσει σε bitcoin το ποσό των 99 ευρώ. Η γυναίκα ενθουσιάστηκε με την ιδέα της επένδυσης και έτσι δέχτηκε. Τότε ο άντρας την ενημέρωσε ότι θα την πάρει πιο απόγευμα ένας συνεργάτης του να την κατευθύνει και να προχωρήσει η διαδικασία.

Όταν έγινε το δεύτερο άντρα, ο άντρας μιλώντας πάλι ρώσικα, της ζήτησε να εγκαταστήσει μια εφαρμογή στον σταθερό υπολογιστή της με την οποία μέσω κάποιων κωδικών και τον αριθμό του e-banking  της θα γινόταν οι επενδύσεις.

Την επόμενη μέρα όμως η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι καμία επένδυση σε bitcoin δεν είχε γίνει ενώ στην πραγματικότητα είχαν κάνει… φτερά 4.000 ευρώ από το λογαριασμό της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση