HomeHL-SportsΦίτεσε – ΟΦΗ 1-2 – Video –

Φίτεσε – ΟΦΗ 1-2 – Video –

Νίκη με 10 παίκτες, με γκολάρες από Τσιλιανίδη και Ντιουσέ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για όλο το δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Φίτεσε στην Ολλανδία, με τους Κοσμά Τσιλιανίδη και Ασανέ Ντιουσέ να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα από εξαιρετικές ομαδικές προσπάθειες.

3260168

Το τρίτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους έφερε πλατιά χαμόγελα στον Νίκο Νιόπλια και στους ποδοσφαιριστές του.

Και αυτό γιατί αν και απέναντί τους βρέθηκε η σαφώς πιο έτοιμη Φίτεσε, έχοντας μάλιστα παίκτη περισσότερο στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί επιβλήθηκαν με 2-1 με σκόρερ του Τσιλιανίδη και Ντιουσέ, ικανοποιώντας με την απόδοσή τους για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης.

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες επισκέψεις στην αντίπαλη εστία, με το ματς να παίρνει φωτιά στο 41′, όταν ο Νέιρα έκανε ένα άσχημο μαρκάρισμα με τα δύο πόδι από πίσω σε αντίπαλό του και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή (το μαρκάρισμα του Αργεντινού έφερε και σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο).

Παρά το γεγονός ωστόσο πως έμεινε με 10 παίκτες, ο ΟΦΗ μπήκε αφιονισμένος στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τέσσερα λεπτά βρήκε δις το δρόμο προς τα δίχτυα με άρτια οργανωμένες προσπάθειες.

Στο 48′ έγινε το 1-0 όταν μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά του Φαν Ντάινεν, ο Τσιλιανίδης στόπαρε εξαιρετικά τη μπάλα με το στήθος και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Χάουνεν.

Στο 52′ ο Μαρινάκης έκανε εκπληκτική ντρίμπλα από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της Φίτεσε, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ, Τσιλιανίδη, να στρώνει τη μπάλα στον Ντιουσέ και εκείνον με ψύχραιμο αριστερό πλασέ να γράφει το 2-0 για την ελληνική ομάδα.

Η συνέχεια βρήκε την Φίτεσε να έχει τη μπάλα στα πόδια και να πιέζει, έχοντας ανάγκη να αντιδράσει από τη στιγμή που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Φρέντρικσεν να μειώνει σε 1-2 στο 73′ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ αλλά τον ΟΦΗ να αντέχει μέχρι το φινάλε και να παίρνει μία σημαντική φιλική νίκη, που θα τον βοηθήσει στον τομέα της ψυχολογίας.

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Σωτηρίου (46′ Μανδάς), Μαρινάκης, Ουές, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Μεγιάδο (46′ Στάικος), Νέιρα, Ντιουσέ (60′ Αποστολάκης), Μπουζούκης (54′ Καμάου), Τσιλιανίδης (54′ Τοράλ), Ντουρμισάι (13′ Φαν Ντάινεν)

Διαφήμιση
Διαφήμιση