HomeHL-TOPΣε ύφεση η φωτιά στην Αγία Γαλήνη – Επιχειρεί κανονικά το ελικόπτερο

Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Γαλήνη – Επιχειρεί κανονικά το ελικόπτερο

Ορατός ο φόβος αναζωπυρώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ύφεση έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αγία Γαλήνη στο νότιο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, «η φωτιά έχει καπνογόνα σημεία ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης».

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν κανονικά 14 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων καθώς και 1 εναέριο μέσο (ελικόπτερο τύπου Ericsson) από τα Χανιά.

Παράλληλα, ο Δήμος συνδράμει το έργο της κατάσβεσης με 3 υδροφόρες ενώ ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ξεκαθαρίζει ότι η φωτιά καίει αγροτικές εκτάσεις (ελαιόδενδρα).

Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως κινδυνεύουν σπίτια και κάτοικοι, πλέον πηγές ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο ότι δεν τίθεται τέτοιος κίνδυνος.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση υπό το φόβο νέων αναζωπυρώσεων ακόμα και στα σημεία που έχει σβήσει πλήρως η φωτιά πλέον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση