HomeHL-9Καιρός στην Κρήτη: Άνοδος της θερμοκρασίας – Επιμένουν οι άνεμοι στη νότια Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Άνοδος της θερμοκρασίας – Επιμένουν οι άνεμοι στη νότια Κρήτη

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τέλος του μήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται από σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κρήτη.

Μία μακρά περίοδος παρατεταμένης ζέστης αναμένεται να ζήσουμε μέχρι το τέλος του μήνα οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

37-38°C στα νότια της Κρήτης και ειδικά στη Μεσσαρά

«Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε τροχιά ανόδου σε όλη τη χώρα. Θα ζήσουμε μία μακρά περίοδος ζέστης ως το τέλος του μήνα, με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα» αναφέρει στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Στην Κρήτη και ειδικότερα στην βόρεια Κρήτη θα κοπάσουν τα μελτέμια με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο στα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης και ειδικά στην περιοχή της Μεσσαράς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 37-38 βαθμοί Κελσίου.

Παράλληλα, «εξασθενούν μερικώς τα μελτεμια. Θα παραμείνει όμως μέτριας έντασης μελτέμι το οποίο θα συνεχίσει να δίνει σε περιοχές της νότιας κρήτης ανέμους έντασης 5-6 μποφόρ. Μπαίνουμε σε μία παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τις δασικές πυρκαγιές» αναφέρει καταληκτικά ο κ. Λαγουβάρδος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση