HomeHL-CultureΧορός χωρίς Σύνορα: Δράση για τη συμπερίληψη των προσφύγων στην τοπική κοινότητα

Χορός χωρίς Σύνορα: Δράση για τη συμπερίληψη των προσφύγων στην τοπική κοινότητα

Και τον χώρο των τεχνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο ΠΑΙΔΙΚΟ CAMP της Σίκιννις με χαρά εντάσσει τη δράση «Χορός Χωρίς Σύνορα», με στόχο να συμβάλλει στη συμπερίληψη και ενεργή συμμετοχή των προσφύγων στην τοπική κοινότητα και τον χώρο των τεχνών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Σίκιννις, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που υλοποιεί το «Πρόγραμμα ESTIA – Στεγαστικό πρόγραμμα αιτούντων διεθνή προστασία».

Στο  πλαίσιο της δράσης «Χορός Χωρίς Σύνορα», το ΠΑΙΔΙΚΟ CAMP, που πραγματοποιείται από 4 ως 29 Ιουλίου, φιλοξενεί δωρεάν στις καθημερινές του δραστηριότητες παιδιά οικογενειών από το Αφγανιστάν και τη Συρία που αιτούνται άσυλο. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης κάλυψε οικονομικά θέσεις για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών προσφύγων.

Το ΠΑΙΔΙΚΟ CAMP SIKINNIS είναι ένα θερινό σχολείο τεχνών που διοργανώνεται για να μοιραστούμε την αγάπη για τις τέχνες, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης μας. Μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες του camp ερχόμαστε σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και μορφών έκφρασης και δημιουργίας στα πεδία του χορού, του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών τεχνών και του κινηματογράφου.

Το καθημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, σύγχρονος χορός, αυτοσχεδιασμός, ιστορία χορού και θεάτρου, βασικές αρχές υποκριτικής, Μαύρο Θέατρο, κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή, φωνητικά σύνολα, body percussion, ορχήστρα κρουστών οργάνων, ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευή μακέτας, κ.ά.

Οι δάσκαλοι του θερινού σχολείου τεχνών:

Αντώνης Βασικάκης, εικαστικός – ηθοποιός

Μαρία Καλογεράκη, μουσικός – μουσικοπαιδαγωγός

Μαρία Κριτσωτάκη, μουσικός

Μαρία Παπαδάκη, σκηνοθέτις κινηματογράφου

Ισμήνη Ρούσσου, θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός

Θοδωρής Σούκας, χορευτής

Εβίτα Τσακαλάκη, χορεύτρια – δασκάλα χορού

Κωνσταντίνος Τσακιρέλης, χορογράφος – δάσκαλος χορού

Βαγγελιώ Φασουλάκη, μουσικός

(Πληροφορίες: Στρατηγού Βάσσου 4 (Χανιώπορτα) 2810 229882)

Διαφήμιση
Διαφήμιση