HomeΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Λιγνάδη: Να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου εξετάζει η εισαγγελία Εφετών

Υπόθεση Λιγνάδη: Να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου εξετάζει η εισαγγελία Εφετών

Εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις για την αθώωση του σκηνοθέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα εξετάσει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία Εφετών. Ήδη, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, κ. Μαρία Γκανέ, μια ημέρα μετά την, κατά πλειοψηφία, καταδίκη του σκηνοθέτη για δυο βιασμούς ανηλίκων, την επιβολή συνολικής κάθειρξης 12 ετών αλλά και την χορήγηση αναστολής μέχρι την Έφεση υπό όρους με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του, έδωσε παραγγελία ώστε να λάβει γνώση των εγγράφων της αποδεικτικής διαδικασίας και της απόφασης που εκδόθηκε.

Ειδικότερα, η κ. Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σκοπός είναι να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Ακόμη η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών φέρεται να ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη κ. Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του..

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία Εφετών αφού λάβει το συγκεκριμένο υλικό, θα εξετάσει εάν σωστά αξιολογήθηκαν από το δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που του επιβλήθηκαν για τους δυο βιασμούς που καταδικάστηκε καθώς και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη του, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση