HomeHL-9Φυλακισμένοι πίσω από τις απάτες ηλικιωμένων – Τους καλούσαν από καρτοτηλέφωνα

Φυλακισμένοι πίσω από τις απάτες ηλικιωμένων – Τους καλούσαν από καρτοτηλέφωνα

Με πρόσχημα την επιστροφή αναδρομικών «ξάφριζαν» ανυποψίαστους πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φυλακισμένοι βρίσκονται πίσω από τις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ένας 45χρονος Έλληνας και ένας 39χρονος Αλβανός που βρίσκονται στις φυλακές Τρικάλων έπαιρναν τηλέφωνα μέσα από τις φυλακές σε ανυποψίαστες πολίτες και τους εξαπατούσαν βγάζοντας αρκετά χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, αρχηγός της ομάδας φαίνεται να ήταν ένας 45χρονος ο οποίος καλούσε τους ηλικιωμένους και τους συστηνόταν ως Διευθυντής ή υπάλληλος διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων  και τους έλεγε ότι δικαιούνταν επιστροφή ενός μεγάλου ποσού από τα αναδρομικά συντάξεων.

Έτσι, τους έπειθε να καταβάλλουν σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς – που εκείνος τους υποδείκνυε – μεγάλα χρηματικά ποσά.

Βοηθός του 45χρονου στις απάτες ήταν ο 39χρονος Αλβανός, συγκρατούμενός του, ο οποίος ήταν εκείνος που αγόραζε τις τηλεκάρτες ή κάρτες sim κινητών τηλεφώνων προκειμένου να γίνονται οι κλήσεις.

Οι δύο άνδρες κατάφεραν να εξαπατήσουν 17 συνολικά ηλικιωμένους από τις 4 Οκτωβρίου έως και τις 27 Ιουνίου με συνολική λεία που ξεπερνά τις 73.000 ευρώ!

Μάλιστα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται 20 ακόμα άτομα τα οποία φέρεται να είναι εκείνα που έδιναν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στον 45χρονο για να τους χρησιμοποιεί ώστε να καταβάλλονται εκεί τα χρήματα που ζητούσε από τους ηλικιωμένους.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση