HomePost ItΝ. Ηγουμενίδης: Επί ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα σε βάρος των πολιτών

Ν. Ηγουμενίδης: Επί ένα χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα σε βάρος των πολιτών

«Ηρήτρα θα υπάρχει αλλά απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής παρεμβαίνει με άρθρο του τοπικό τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης τονίζοντας ότι «επί ένα χρόνο, υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έλεγαν ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής προστατεύει τις εταιρείες από την χρεοκοπία!». Ο βουλευτής σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε για ένα χρόνο ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα, υπέρ των παραγωγών ενέργειας, σε βάρος των πολιτών–καταναλωτών», και ότι «ακόμα η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το τελικό ποσό των υπερκερδών. Ο αρμόδιος Υπουργός ΠΕΝ κ. Σκρέκας ψάχνει από τον Απρίλιο τα υπερκέρδη και ακόμα να τα βρει!», εξηγεί ο βουλευτής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει όλες τις βασικές πλευρές που αφορούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής όπως ότι η τελευταία τροπολογία της Κυβέρνησης αναστέλλει μεν τη ρήτρα, αλλά ενσωματώνοντας την όποια διακύμανση στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα.

«Άρα η ρήτρα θα υπάρχει αλλά απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν ως χωριστή εγγραφή στο λογαριασμό τους! Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη υποκρισία της κυβέρνησης», εξηγεί ο ίδιος. «Και ένας λόγος που καθυστερεί την εφαρμογή της τροπολογίας είναι για να μην εκτεθεί στους καταναλωτές πριν από τις πρόωρες εκλογές», όπως προσθέτει ο βουλευτής στο άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Στα μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τον Νίκο Ηγουμενίδη, θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα άμεσα μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας, τουλάχιστον η επιστροφή στους καταναλωτές το 90% των υπερκερδών, και η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο βουλευτής κλείνει την παρέμβαση του υπογραμμίζοντας ότι «σε μια περίοδο που η κοινωνία καθημερινά βλέπει το εισόδημα της να συρρικνώνεται δραματικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι η πολιτική της Δεξιάς βλάπτει σοβαρά την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα. Υποχρέωση των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, να φύγει η Δεξιά και να υπάρξει διακυβέρνηση με δημοκρατικό, κοινωνικό, προοδευτικό αποτύπωμα!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση