HomeΚΡΗΤΗΑντιπολεμική συγκέντρωση την Πέμπτη στα Χανιά

Αντιπολεμική συγκέντρωση την Πέμπτη στα Χανιά

Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όχι στον πόλεμο – Αγώνας για την ειρήνη των λαών λένε τα μέλη της Ανυπόταχτης Κρήτης που διοργανώνουν Αντιπολεμική συγκέντρωση την Πέμπτη στα Χανιά .

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 19:00 στην Πλ. Αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Σύνοδος Κορυφής της δολοφονικής, ιμπεριαλιστικής μηχανής του ΝΑΤΟ στις 28-30 Ιουνίου διεξάγεται σε μια περίοδο όπου ο πόλεμος και η απειλή γενίκευσης του είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται χωρίς προοπτική άμεσου τερματισμού, εστίες έντασης ξεπηδούν παντού, οι πολεμικές δαπάνες εκτοξεύονται, οι ανταγωνισμοί των πολυεθνικών και των κρατών για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και τη διαμόρφωση νέων ζωνών επιρροής κλιμακώνονται.
Το ΝΑΤΟ εντείνει την επιθετικότητα του. Επιδιώκει να εντάξει νέες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του, σχεδιάζει νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και επεμβάσεις, πυροδοτεί και οργανώνει νέες συγκρούσεις. Δεν είναι αμυντικός μηχανισμός που εξοπλίζεται για την… ειρήνη, αλλά υπερεπιθετικός άξονας πολέμου, επιβολής των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ΕΕ.
H κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση των αστικών κομμάτων και σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει ακόμη περισσότερο την χώρα μας στον πόλεμο και τις ΝΑΤΟϊκές επιλογές, τονίζοντας προκλητικά ότι τάσσεται με τη “σωστή πλευρά της ιστορίας”. Δαπανά το 3,8% του ΑΕΠ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς –πρωταθλήτρια χώρα του ΝΑΤΟ–, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και η νεολαία μαστίζονται από τη θηριώδη ακρίβεια, τη λεηλασία των μισθών και του εισοδήματος. Μας εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά και ενεργητικά στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο. Υπογράφει νέα ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία για τις βάσεις, με τη χώρα να μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Από τη ναυτική βάση της Αλεξανδρούπολης περνάνε στρατεύματα και οπλισμός προς τη Ρουμανία και την Πολωνία. Από τη βάση της Σούδας προετοιμάζονται μαχητικά αεροσκάφη και προσωπικό, ενώ πολλές άλλες βάσεις προσφέρονται για τον αμερικανικό στρατό και την δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Στέλνει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, στρατεύματα σε Βουλγαρία, ακόμα και Σαουδική Αραβία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται, με φόντο τις ΑΟΖ, τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων και του υποθαλάσσιου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου. Το ΝΑΤΟ πρωταγωνιστεί και πυροδοτεί την αντιπαράθεση.
Στην επερχόμενη Σύνοδο κορυφής επιδιώκεται να “σφραγιστεί” η λεγόμενη “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” για τη συνολική αναβάθμιση του ΝΑΤΟ. Η επέκταση του προς τα ανατολικά με την περικύκλωση της Ρωσίας, η στοχοποίηση της Κίνας, η ενισχυμένη δράση στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή που θα μετατρέψουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Μεσογείου σε εμπόλεμη ζώνη.
Η εμπειρία των αγώνων ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις στην χώρα μας είναι πολύ πλούσια. Χωρίς αμφιβολία το ΝΑΤΟ είναι από τις πιο δολοφονικές πολεμικές μηχανές στην ιστορία, με αμέτρητα πραξικοπήματα και εισβολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, ενίσχυση εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων, στήριξη σε στρατιωτικές χούντες όπως η ελληνική, επεμβάσεις σε ανεξάρτητες χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία κ.α.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους. Μόνο οι λαοί μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη μέσα από τον αντιπολεμικό ξεσηκωμό τους, στη Ρωσία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ. Καλούμε τον λαό της Κρήτης σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για το σταμάτημα του πολέμου, αλλά και την ανατροπή της αντιλαϊκής αντιδραστικής επίθεσης γενικότερα.

Για να φύγουν οι βάσεις, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την διάλυση του! Για την ματαίωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων – Κονδύλια για τις ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού

• Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία.
• Ανοιχτά σύνορα. Καλοδεχούμενοι ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
• Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Καμία ελληνική αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού στην Ουκρανία – κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!
• Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις της χώρας.
• Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αγώνας για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
• Κάτω τα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις ανάγκες του λαού σε ενέργεια, υγεία, παιδεία, αξιοπρεπή εργασία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση