HomeHL-9Ιδιοκτήτες Rent a Car στην Κρήτη: «Υποδομές και οδικό δίκτυο το πραγματικό πρόβλημα»

Ιδιοκτήτες Rent a Car στην Κρήτη: «Υποδομές και οδικό δίκτυο το πραγματικό πρόβλημα»

«Χρονιά σταθμός το 2021 - Ψάχναμε αυτοκίνητα να ενοικιάσουμε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τον τουρισμό για τις εταρείες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην Κρήτη.

Οι τουρίστες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν, παρά την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι αποφασισμένοι να ξοδέψουν χρήματα και δεν τους επηρεάζει η ακρίβεια στα καύσιμα καθώς, όπως λένε παράγοντες του κλάδου στο cretapost, «τις υψηλές τιμές στη βενζίνη τις αντιμετωπίζουν ακόμα και στη χώρα τους, το εάν εδώ, στην Ελλάδα, το γέμισμα του ρεζερβουάρ πήγε από τα 100 στα 120 ευρώ, αυτό ποσώς επηρεάζει τους τουρίστες που ούτως ή άλλως φτάνουν για διακοπές στην Κρήτη».

«Ψάχναμε αυτοκίνητα για να ενοικιάσουμε»

Σταθμός για τα δεδομένα του κλάδου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στην Κρήτη δεν ήταν η χρονιά ρεκόρ, το 2019, αλλά η περσινή οπότε «δουλέψαμε λιγότερους μήνες αλλά είμασταν υπέρπληρεις, καθώς εξαντλήθηκαν τα αυτοκίνητα και ψάχναμε να ενοικιάσουμε εμείς για να τα παρέχουμε ως ενοικιαζόμενα στους τουρίστες» όπως αναφέρει στο cretapost ο κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαστών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαμιεδάκης επισημαίνει ότι «ο τουρισμός φέτος “αγγίζει” τα επίπεδα του 2019 αλλά φέτος οι τουρίστες δεν ξοδεύουν, όπως πέρυσι. Ευελπιστούμε από Ιούλιο, οπότε και εγκαινιάζεται επίσημα η high season στον τουρισμό, να δουλέψουμε όπως πέρυσι. Για εμάς η χρονιά μέτρο σύγκρισης είναι το 2021 καθώς πέρυσι δουλέψαμε λιγότερους μήνες, δηλαδή full season είχαμε από 20 Ιουνίου έως και τέλη Σεπτεμβρίου 2021, όμως ήταν τόσο ανυπέρβλητα υψηλή η κίνηση που ψάχναμε, όλες οι εταιρείες rent a car, αυτοκίνητα να ενοικιάσουμε για να τα παρέχουμε στους τουρίστες, καθώς δεν υπήρχαν στην αγορά ούτε καινούργια. Ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ αξιόλογη χρονιά για εμάς».

Οι (ανύπαρκτες) υποδομές, το πραγματικό πρόβλημα για τους τουρίστες

Ένα διαρκές παράπονο που έχουν οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Κρήτη είναι το λεγόμενο «all inclusive», δηλαδή τουρίστες που έρχονται με ολοκληρωμένα πακέτα παροχών από τα ξενοδοχεία σε χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα να απασχολούνται καθ’ όλη την διάρκεια των διακοπών τους μέσα σε υπερποτελή ξενοδοχεία που θυμίζουν μικρές πόλεις και να μην βγαίνουν να απολαύσουν τα αξιοθέατα του τόπου αλλά και να καταναλώσουν χρόνο και χρήματα εκτός ξενοδοχείου.

Τι γίνεται όμως με τους τουρίστες που δεν αρκούνται στο «all inclusive» και επιθυμούν να απολαύσουν τις ομορφιές, την παράδοση και τη φύση που απλόχερα προσφέρει ο ευλογημένος τόπος που ονομάζεται Κρήτη;

«Δεν υπάρχουν σωστές υποδομές στο νησί μας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κατάλληλο οδικό δίκτυο για εκδρομές, οι δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα οι τουρίστες να γκρινιάζουν αλλά και τα αυτοκίνητα να φθείρονται. Πολλοί επισκέπτες της Κρήτης επιθυμούν να επισκεφθούν μέρη στη νότια Κρήτη, όπως π.χ. τα Μάταλα ή ο Κερατόκαμπος, ή σε πιο δυσπρόσιτες παραλίες. Αλλά ο δρόμος της Μεσσαράς έχει βουλιάξει, σήμανση και διαγραμμίσεις είναι ανύπαρκτες… πού να πάνε… μας επιστρέφουν τα αυτοκίνητα με σχεδόν κατεστραμμένα ελαστικά και εξαρτήματα. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα για εμάς, οι υποδομές», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Μπαμιεδάκης και το ζήτημα που θέτει αξίζει να το αφουγκραστούν με σοβαρότητα και χωρίς περιστροφές όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και οι βουλευτές και υπουργοί που εκλέγει το νησί, ένα νησί – χρυσωρυχείο που αξίζει καλύτερης μεταχείρισης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση